Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toplu Konut Kredisini Finansbank ve Oyakbank Dağıtacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Emlak Bankası'nın Halk ve Ziraat bankalarına devri nedeniyle toplu konut kredilerinin kullanımı konusunda oluşan boşluğu d

Türkiye



oplu Konut İdaresi (TOKİ), Emlak Bankası'nın Halk ve Ziraat bankalarına devri nedeniyle toplu konut kredilerinin kullanımı konusunda oluşan boşluğu doldurmak için Finansbank ve Oyakbank ile anlaştı.

TOKİ Başkanı Tuna Turagay, toplu konut kredilerinin kullanımı için, Finansbank ve Oyakbank ile de anlaştıklarını, bu konudaki protokolün bugün imzalandığını bildirdi. Turagay, her iki bankanın, ilk kez konut kredisi kullanan kooperatiflere yönelik kredilere aracılık edeceğini ve başvuruların bugünden itibaren kabul edileceğini söyledi.

Emlak Bankası'nın toplu konut kredisi kullandırımı konusunda devredışı kalmasından sonra TOKİ, ilk önce Şekerbank ile anlaşmıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun uygun görüşünün alınmasından sonra Pamukbank da konut kredilerine aracılık ediyor.

Vakıfbank ise sadece daha önce kredi kullandırdığı kooperatiflerin tamamlama kredisine aracılık edecek. Bu durumda, Şekerbank, Pamukbank, Oyakbank ve Finansbank, hem eski hem de yeni kooperatifler için toplu konut kredilerine aracılık edebiliyor.

Bu arada, ilk kez toplu konut kredisi kullanan kooperatifler için başvuru süresi 24 Ağustos'ta doluyor. Başkan Turagay, şimdilik bu sürenin uzatılmasının düşünülmediğini, 30 bin civarında başvuru beklediklerini söyledi.

Daha önce toplu konut kredisi kullanan kooperatiflerin tamamlama kredisi için başvuru süresi ise 31 Ekim'de bitecek.

Bu yıl Mayıs'ta çıkarılan tebliğler uyarınca, inşaat seviyesi en az yüzde 50 olan konutlar için, 7.5 milyar lira tamamlama, 300 milyon lira çevre düzenleme kredisi açılacak. Bolu, Afyon, Düzce, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da, inşaat seviyesi yüzde 25-35 düzeyinde olan konutlara da kredi verilecek.

Söz konusu tebliğler kapsamında 30 bini yeni kooperatif olmak üzere, toplam 70-80 bin konuta tamamlama kredisi kullandırılması öngörülüyor.

EMLAK BANKASI KONUTLARININ SATIŞI SÜRÜYOR

Diğer taraftan, TOKİ tarafından açık satış yöntemi ile satılan tasfiye edilen Emlak Bankası'ndan devreden konutların satışı da devam ediyor.

Verilen bilgiye göre, 20 Mayıs'ta satışa çıkarılan 1,260 konuttan 475'inin ilk başvuran ve yedeklerine satılırken, kalan konutlar için 29 Temmuz'da açık satışa geçildi. 9 Ağustos itibariyle, çoğunluğu Mimaroba ve Sinanoba'da olmak üzere, 151 konut daha satılırken, satılan konut sayısı toplam 626'ya ulaştı.

Bahçeşehir konutlarının açık satışına ise Eylül ayında başlanması planlanıyor.

Açık satış sisteminde, başvuran istediği konutu alabiliyor. Mayıs ayında yapılan satışta, önce ön talep toplanmış, aynı konuta birden çok başvuru olması halinde kura çekilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toplu-konut-kredisini-finansbank-ve-oyakbank-dagitacak_1387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!