Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Toplu Ulaşımda Engeller Kalktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda engelleri kaldırdı. "Ücretsiz" taşıdığı engelliler için son dönemde alınan tüm otobüslerde "özel donanım" bulunmasını şart koşan Büyükşehir Belediyesi, "engelsiz ulaşım" hizmeti verdiği son model otobüs sayısını böylece 424'e yükseltti.

Yeni Asır Gazetesi
Toplu Ulaşımda Engeller Kalktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda engelleri kaldırdı. "Ücretsiz" taşıdığı engelliler için son dönemde alınan tüm otobüslerde "özel donanım" bulunmasını şart koşan Büyükşehir Belediyesi, "engelsiz ulaşım" hizmeti verdiği son model otobüs sayısını böylece 424'e yükseltti.

İzmir'de yaşayan engelliler, artık saatlerce, asansörlü özel otobüsleri beklemek zorunda kalmıyor. Toplumun yüzde 12'sini oluşturan engellileri kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, onlar için kısıtlı sayıda özel otobüsler satın almak yerine, yeni alınan toplu ulaşım araçlarının tamamında engellilerin kullanımına uygun donanımlar bulunmasını şart koşuyor. BMC Procity ve Mercedes Conecto modelleri ile filosunu güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece engelli otobüslerinin sayısını 424'e çıkardı.

Zorlanmıyorlar

Yeni alınan otobüslerden 20 adet BMC Procity ve 15 adet Mercedes Conecto'dan oluşan 35 otobüs daha hizmete girdi. Alınan her iki model de, alçak tabanları ve yana yatma sistemi ile kolay inip binme olanağı sunuyor. Yaşlılar, engelliler ve hamile bayanlar artık otobüslere binerken zorlanmıyor. Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından "Engelli Dostu Belediye" seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca engellilere ulaşım hizmetini ücretsiz olarak sunuyor.

"Çocuklarımız hayatın içinde yer buldu"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engelli dostu uygulamaları ve yeni otobüslere sunduğu kolaylıklar büyük memnuniyet yaratıyor. Engelli yakınları ise duygularını şöyle dile getiriyor:

Hüseyin Dinçdem:

"Bugüne dek hiçbir yerel yönetimin yapmadığı engellilere yönelik çalışmaları, Başkanımız Aziz Kocaoğlu döneminde görüyoruz. Bu otobüslerin hizmete girmesi, çok önemli bir hizmet diye düşünüyorum."

Eray Ünübol:

"Bir kere bu otobüslerin alçak tabanlı olması çok önemli. Sadece engelliler değil, yaşlılar da çok rahat ettiler. Bunu düşünüp de hizmete sokan herkese teşekkür ederiz."

Hatice Güngör:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kutluyorum. Gerçekten çok iyi bir iş yapmışlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne dek engeller için kimsenin yapmadığı hizmetleri yaptı. Eskiden kardeşimi sokağa çıkarıp bir yerden bir yere götürmekte çok zorlanıyordum. Şimdi ise yüzlerce engelli otobüsü var."

Nevin Kütük:

"İnanın Aziz Kocaoğlu'na ne kadar teşekkür etsek az gelir. Engelli çocuklarımız onun hizmetleri sayesinde hayatın içinde kendilerine yer buldu. Bu otobüsleri gördükçe çok mutlu oluyorum."

Sabriye Yalman:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi çok kutsal bir hizmet yapıyor. Engellilere yapılan hizmetlerden yönünden çok memnunuz. Bu otobüslerin gelmesi de gerçekten çok iyi oldu."

http://www.yapi.com.tr/haberler/toplu-ulasimda-engeller-kalkti_66483.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!