Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Truva Atı, Ancak 33 Yıl Sonra Kapsamlı Onarıma Alındı

Tarihi Truva Savaşı'nı simgeleyen ve 1974 yılında Çanakkaleli marangoz Ahmet Karadeniz tarafından yapılan Truva Atı, tam 33 yıl aradan sonra yenileniyor.

Radikal Gazetesi
Truva Atı, Ancak 33 Yıl Sonra Kapsamlı Onarıma Alındı

arihi Truva Savaşı'nı simgeleyen ve 1974 yılında Çanakkaleli marangoz Ahmet Karadeniz tarafından yapılan Truva Atı, tam 33 yıl aradan sonra yenileniyor. Antik kent Truva'nın girişindeki tahta at, zaman içinde doğa koşullarına yenik düştü. Bakımsızlıktan tahtaları çürüyüp kırılan tahta at, her yıl 600 bin dolayında yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Tahta atın onarımı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, onarım için 106 bin YTL ödenek ayırdı. Böylece bugüne kadar zaman zaman yapılan onarımlarda, sadece kırılan veya çürüyen tahtaların değiştirildiği at, 33 yıl sonra ilk kez geniş kapsamlı bir onarıma alınmış oldu.

Çanakkale'nin turizmdeki simgesi haline gelen ve yıllarca antik kentin girişini süsleyen atın tüm tahtaları söküldü. Önce iskeleti sağlamlaştırıldı, ardından da yeni tahtalarla tekrar kaplanmaya başlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, onarım çalışmalarının bir ay içinde tamamlanacağını ve Truva Atı'nın yeni görüntüsüyle yaz aylarında yeniden turistleri ağırlamaya başlayacağını söyledi. Kente gelen ziyaretçilerse, onarım çalışmaları tamamlanana kadar, 'Troy' filminde kullanıldıktan sonra 2004 Eylülü'nden itibaren kordonboyunda sergilenmeye başlanan Truva Atı'nı ziyaret edecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/truva-ati-ancak-33-yil-sonra-kapsamli-onarima-alindi_51019.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!