Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüp Geçiş Projesi Hızlanıyor

İstanbul’un şehiriçi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak lastik tekerlekli tüp geçiş projesi için start veriliyor. Ocak ayında ihale ilanını vermeyi planlayan Ulaştırma Bakanlığı, zaman kaybetmemek için proje ve yapım tekliflerini birlikte alacak.

NTV/Sezer KILIÇ



stanbul’un giderek artan trafik sorunu, lastik tekerlekli boğaz tüp geçiş projesini hızlandırdı. Proje için Ocak ayında ihale ilanı verilmesi planlanıyor. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak ihale, proje artı yapım şeklinde olacak. Sürecin uzamaması için proje ve yapım ihaleleri birlikte yürütülecek. İhale öncesi firmalardan önyeterlilik istenecek.

Daha önce günlük araç geçişi garantisi vermeye yanaşmayan Hazine Müsteşarlığı, kredi maliyeti artışı ve yapım süresinin uzaması gibi nedenlerle projeye garanti verdi. Günlük geçişin 75 bin ila 80 bin arasında olacağı tahmin edilen tüp geçiş için 50 binlik araca kadar geçiş garantisi verilmesi bekleniyor.

2007’nin ikinci yarısında yapım aşamasına geçilmesi planlanan lastik tekerlekli tüp geçişi Siyami Ersek ve Haydarpaşa Numune hastanelerinin bulunduğu noktadan başlayacak Yenikapı sahilinden şehir trafiğine bağlanacak.

Çift gidiş ve çift dönüş olarak iki katlı inşa edilecek tünelin trafiği rahatlatmasının yanı sıra yılda 125 milyon dolar gelir sağlayacağı belirtiliyor. Tünelin yapımına 2007 yılı içinde başlanması halinde 2010 yılında hizmete girmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tup-gecis-projesi-hizlaniyor_50239.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!