Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüp geçitte ilk adım atıldı

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural İstanbul Marmaray Tüp Geçit Projesi müşavirlik sözleşmesinin Japon JPIC kuruluşuyla imzalandığını ve Maliye Bakanlığı'na

Yapı Dergisi/238



laştırma Bakanı Oktay Vural İstanbul Marmaray Tüp Geçit Projesi müşavirlik sözleşmesinin Japon JPIC kuruluşuyla imzalandığını ve Maliye Bakanlığı'na gönderildiğini açıkladı. Dört yılda bitirilmesi öngörülen projenin yaklaşık 1 milyar 700 milyon dolara mal olacağını belirten Vural, proje için kredinin Japonya'dan alınacağını ve ödemenin 40 yıla yayılacağını söyledi.
İki dakikada 75 bin kişi taşıması öngörülen Marmaray Tüp Geçit Projesi'nin depreme dayanıklı, çevreye saygılı olduğu; güzergâh üzerindeki tarihî yapıtların korunacağı belirtiliyor.
Tünel inşaatının planlandığı deniz kesimi için deniz tabanı ve kaya profilleri çıkartılarak sismik tehlike etütleri yapıldı. Özel oto sahiplerinin araçlarını park ederek sistemi kullanmalarının çekici kılınması amacıyla Gebze-Halkalı arasındaki bütün istasyonlarda, öteki sistemlere aktarma olanağıyla otopark ve otobüs durakları bulunacak. Ayrıca yolcuların ring seferleri ile öteki sistemlere aktarılmaları sağlanacak. Yenikapı'dan tüp tünel, metro, hafif raylı sistem, deniz otobüsü ve ana hat yolcu trenlerine aktarma yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tup-gecitte-ilk-adim-atildi_158.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!