Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turcas'tan İhale Yasağına Prestij Davası

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bir yıl süreyle kamu ihalelerine girme yasağı getirdiği Turcas, bu kararın iptali için dava açtığını açıkladı.

Milliyet Gazetesi/TUĞBA TEKEREK
Turcas'tan İhale Yasağına Prestij Davası

urcas, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün aldığı şirketin bir yıl süreyle kamu ihalelerinde yasaklı olmasına ilişkin karara karşı dava açtı. Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş), Turcas'ın ihale yasaklısı olmasını gerekçe göstererek, Petkim hisselerinin Socar&Turcas-Injaz konsorsiyumuna devrinin iptali için 27 Kasım'da dava açmıştı.

Turcas Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Turcas'ın ihale yasağının Petkim hisselerinin devrini etkilemeyeceğini belirterek 'prestij için' kararın iptalini istediklerini söyledi. Aksoy, "14 Aralık yasal müracaat için son gündü, biz de kararın iptali için müracaatımızı yaptık" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, bir benzin istasyonunun yapımı sırasında Turcas'ın kuruma sunduğu 'SSK prim borcu bulunmadığı'nı gösteren yazının sahte olması nedeniyle şirket için 'bir yıl süreyle bütün görevlendirme ve ihalelere katılmaktan yasaklama kararı' vermiş, karar 15 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Aksoy yasaklamaya neden olan evrakın kendilerine taşeron firma tarafından verildiğini belirterek, "Karayolları'na verilmesi gereken evraklarda sorun yok, o belge gereksiz bir belge, dosyaya nasıl girmiş bilmiyoruz" dedi.

2 milyar dolar verecek
Aksoy, Petkim hisselerini satın alan konsorsiyumda Socar-Turcas ortaklığıyla kurulmuş olan yeni bir şirketin bulunduğunu belirterek, Turcas Enerji'nin ihale yasağının Petkim hisse devrini etkilemeyeceğini iddia etti. Öte yandan Petrol-İş'in avukatı Gökhan Candoğan, bir şirket için verilen kamu ihalelerine girme yasağının, şirketin hakim sermayedarlarının kontrolündeki diğer firmalar ve yöneticileri için de geçerli olduğunu savunarak, "Yoksa, ceza alan şirketin sermayedarları ikinci bir şirket kurar, yasağın hiçbir anlamı kalmaz" demişti.

ÖİB ise Petkim'i alan Socar&Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'ndaki şirketlerin kamu ihalelerine katılmalarına engel olmadığını açıklamıştı.
Petkim'in yüzde 51'inin satışı için açılan ihalede en yüksek teklifi Ermeni diyasporasıyla bağlantılı olduğu iddia edilen TransCentralAsia sunmuştu. Ancak Özelleştime Yüksek Kurulu, ihaleyi 2 milyar 40 milyon dolarla ikinci en yüksek teklifin sahibi Socar&Turcas-Injaz'a vermişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turcastan-ihale-yasagina-prestij-davasi_58225.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!