Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turizmde Yeni Trend Zengin Turiste Kral Villası

Rus, Kazak ve Ukraynalı dolar milyarderlerinden sonra Avrupalı zenginler de Antalya'daki lüks otelleri mesken tutunca otellerde yeni bir trend başladı. Projelerine kral villalarını (king villa) ekleyen otel sahipleri, zengin milyarderleri avlamak için 'özel ekip'ler kurdu.

Referans Gazetesi
Turizmde Yeni Trend Zengin Turiste Kral Villası

us, Kazak ve Ukraynalı dolar milyarderlerinden sonra Avrupalı zenginler de Antalya'daki lüks otelleri mesken tutunca otellerde yeni bir trend başladı. Projelerine kral villalarını (king villa) ekleyen otel sahipleri, zengin milyarderleri avlamak için 'özel ekip'ler kurdu. Sibirya'dan Macaristan'a, Rusya'dan Kazakistan'a ve Suudi Arabistan'tan İsviçre'ye kadar uzanan bu ekiplerin görevi zengin turisti Türkiye'ye getirmek. Geceliği 4 bin dolardan başlayıp 15 bin dolara kadar çıkan bu özel villalarda aşçıdan bakıcıya, business centerden özel hamama kadar her türlü detay düşünülmüş durumda.

Kişi başı turizm gelirini arttırmayı ve Türkiye'nin ucuz turizm ülkesi olmadığını kanıtlamayı hedefleyen Sungate, Rixos, Calista, IC, Gloria Serenity Resort, Ela Quality Resort ve bu sezon açılacak Safisa, milyarder turistleri Türkiye'ye çekmek için yarışan oteller arasında yer alıyor.

Villalarda özel parti düzenleniyor

Zengin milyarder ağırlayan tesislerin büyük bir kısmı Belek'te bulunuyor. Bu trendin başlamasında zengin Rus turistlerin ilgisi önemli rol oynadı. Aralarında Abramoviç gibi isimlerin de yer aldığı Rus zenginler kendilerine özel villaları tercih ediyor. Yanlarında kalabalık bir topluluk ile tatil yapmayı seven ve özel uçakları ile gezen Rusları kaçırmamak isteyen oteller villaları paravanla ayırıyor. Bu villalarda özel partiler bile düzenleniyor.

Bu trendi ilk başlatan Rixos Belek oteli oldu. 779 odası olan Rixos'un 60 özel villası bulunuyor. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin de kaldığı villalarda sonbahara kadar rezervasyonlar dolu.

Özak Tekstil'in sahibi Ahmet Akbalık'a ait Belek'teki Ela Quality Resort Oteli de bu trende yönelen otellerden biri. Geçen yıl 17 bin kişiyi ağırlayan ve 22 milyon dolarlık ciroya ulaşan otelin bu yılki hedefi 30 bin ziyaretçi ile 40 milyon dolarlık ciro. Ciroyu milyarder turistlerle arttırmak isteyen Ela Quality, bu sezon 600 metrekarelik iki adet king villayı da yenileyerek hizmete açacak.

Work shoplarla oteli anlatıyorlar

Ela Quality CEO'su Vadi Karatopraklı, geceliği 7 bin 500 dolardan satılan bu villalar için özel pazarlama ekipleri kurduklarını dile getirerek, "Bu satış ekibindeki arkadaşlarımız Sibirya'dan Ukrayna'ya, Macaristan'dan Rusya'ya ve İsviçre'den Suudi Arabistan'a kadar yoğun bir pazarlama yapıyor. Bu konuda özel acenteler oluştu. Arkadaşlarımız da bu acentelerle temas halinde" diyor.

"2008 iyi başladı"

Ela Quality Resort Hotel CEO'su Vadi Karatopraklı, 2008 yılının iyi başladığını da belirterek fiyatların yüzde 40 civarında arttığını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara harekatının rezervasyonları etkilemediğini dile getiren Karatopraklı şu bilgileri verdi:

"2023 yılında 85 milyar dolar gelir hedefine ulaşmak için, turist başına harcamayı 780 dolarlardan 2 bin dolarlara taşımamız gerekiyor. Bunun için kaliteli turiste yönelmeliyiz. Çünkü Türkiye'deki otel kalitesi İspanya'dan da Yunanistan'dan da yüksek. Bunu fırsata çevirmek gerekli."

Bu arada erken rezervasyon oranının yüzde 30'lara ulaştığını belirten Karatopraklı, "Otelimizdeki müşterilerin yüzde 50'si Rus, yüzde 30'unun Avrupa, yüzde 20'sinin de Türk müşterilerden oluşuyor. Artık Ruslar ve Türkler erken rezervasyonu öğreniyor. Geçen yıl yer bulmada ciddi sıkıntılar yaşandığı için bu yıl erken rezervasyon oranı arttı" dedi.

Villa fiyatları

Ela Quality : 2 adet King Villa geceliği 7 bin 500 dolardan satılıyor.
Rixos : Villaların gecelik fiyatları 15-25 bin dolar arasında değişiyor
Calista: Calista'da bulunan VIP Villa Leo, geceliği 14 bin dolardan satılıyor. Yoğun sezonda bu fiyat 25 bin dolara kadar çıkıyor
Sungate: Villalar geceliği 25 bin YTL'den satılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turizmde-yeni-trend-zengin-turiste-kral-villasi_59988.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!