Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk-Alman Ticaret Merkezi Nisan Ayında Açılacak

Türkiye ile Almanya arasındaki sanayi ve ticaret ilişkilerini daha da geliştirme konusunda bir köprü görevi görecek olan Türk-Alman Ticaret Merkezi

Dünya



b>Türkiye ile Almanya arasındaki sanayi ve ticaret ilişkilerini daha da geliştirme konusunda bir köprü görevi görecek olan Türk-Alman Ticaret Merkezi (DTWZ) 30 Nisan 2004 tarihinde Köln'de hizmete girecek. Mayıs ayında temeli atılan tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte yüzlerce Türk firması, burada yerleşme ve çalışma olanağı bulacak.

Merkezin tanıtımı amacıyla İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen toplantıda konuşan DTWZ Genel Müdürü Mustafa Schat, 30 milyon dolara malolacak merkezde minimum 40 metrekareden oluşacak bürolarda 300-350 firmanın yer alacağını söyledi.

Schat, binada büroların yanı sıra sergi ve fuar alanları, toplantı ve kongre salonları, otopark, restoran, teşhir merkezlerinin yer alacağını kaydetti.

Merkezin kurulma amaçlarından birinin Türk işadamlarının Almanya'daki yatırımlarını yönlendirmek ve onların Avrupa pazarlarına açılmasını sağlamak olduğunu belirten Schat, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM) da dış ticareti geliştirme programı çerçevesinde oraya gelecek şirketlere hibe şeklinde maksimum 100 bin dolarlık maddi yardımda bulunacağını bildirdi.

Schat, "İlk 2 yıl yüzde 30-50 oranında kira yardımı, 20 bin dolar ofis malzemesi yardımı ve 30 bin dolar da marketing karşılığı yardım sözkonusu. Oraya kiracı olarak gelecek şirketlerimiz harcama yapıp aldıkları makbuzların karşılığında bu parayı DTM'den alabilecek" dedi.

Oturma izni olanağı

Soruları da yanıtlayan Schat, ofislerin satılık değil kiralık olduğunu, 40 metrekare bir ofisin kirasının da aylık yaklaşık 800 euro olacağını bildirdi.

Merkeze gelecek şirketlerin 2 yıl oturma müsaadesi alabileceğini ve bu süreyi uzatabileceğini ifade eden Schat, ticari geçmişi olan firmaların bu olanaklardan yararlanacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-alman-ticaret-merkezi-nisan-ayinda-acilacak_8121.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!