Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Müteahhitler Irak’ta Yer Alacak

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Başkanlığındaki heyetin Irak’taki temaslarında Irak’ın geleceğine ilşkin projeler sunuldu. Ayrıca Türk müteahhitlerinin

NTV-MSNBC



b>TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Başkanlığındaki heyetin Irak’taki temaslarında Irak’ın geleceğine ilşkin projeler sunuldu. Ayrıca Türk müteahhitlerinin Mart ve Nisan ayında Bağdat’ta yapılacak toplantılara katılmasının da önü açıldı.

Irak’ın geleceğine ilişkin bazı temaslarda bulunmak üzere Irak’ta bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığındaki Türk işadamları heyeti, sivil yönetici Paul Bremer’le görüşmelerinin ardından somut adımlar attı. Bremer’le ilk kez yapılan bu görüşmede Mart ve Nisan ayında Bağdat’ta yapılacak toplantılara Türk müteahhitlerin de katılması kararlaştırıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, görüşmelerde Irak’ın geleceğine ilişkin projelerini ilettiklerini söyledi.

Türk işadamları ABD’li sivil yönetici Paul Bremer’e sorun ve beklentilerini ilk kez doğrudan iletme şansı bulurken, Bremer Irak’ta güvenlik sorununun hemen çözülemeyeceğine işaret etti.
Ülke içinde güvenlikte epeyce başarılı olunduğunu belirten Bremer, “Ancak ülke dışında El-Kaide, Ensari İslam’dan kaynaklanan bazı sorunlar hala yaşıyoruz. Bölge ülkelerinden bütün bunlara rağmen ilgi var. Türk işadamları da kendi kararlarını verecekler.” dedi. Bremer, Irak’ta iş alma konusunda Türk müteahhitlerin de diğerleriyle eşit koşullarda yarışacağını kaydetti.

TÜRK MÜTEAHHİTLER IRAK’TA
İşadamları görüşmeden memnun ayrılırken, Mart ayında inşaat ve ulaştırma sektörlerinde iş yapan Iraklı ve Türk işadamlarının bir araya gelecekleri belirtildi. Aynı şekilde ABD’li firmaların Nisan ayında Bağdat’ta yapacakları toplantıya Türk müteahhitler de davet edildi.

‘IRAK İÇİN PROJELERİMİZİ SUNDUK’
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1991’deki savaş öncesinde Irak’ın Türkiye’nin ikinci büyük ticari ortağı olduğunu, petrol karşılığı gıda programının başladığı yılların ikinci yarısına kadar ticari ilişkilerin tamamen durduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, geçen yıl gerçekleşen savaş sonrası ticari ilişkilerde yeniden iyileşme başladığını söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Irak’ta 5-6 yıl içerisinde, 50-60 milyar dolar tutarında yatırım gerçekleştirileceğini belirtti.
TOBB Başkanı, 2003 yılı içinde Irak’la ticaretin 980 milyon dolar civarında gerçekleştiğini, bu yılki ticaret hedefinin ise 1.5 milyar dolar olduğunu da kaydetti.
Irak’ın geleceği ve bu çerçevede bölgenin gelecekteki yapısının bugünlerde şekilleneceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Şimdiden Irak’ın ve bölgenin geleceğine ilişkin kendi projelerimizi ortaya koymamızı sağlayacak bir mekanizmayı oluşturmaya başlamamız lazım. İşte bunun için Irak’a gittik” dedi.
Irak’ın yeniden yapılanması sürecinde orta vadeli bir yaklaşıma ihtiyaç bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, kısa vadede ABD tarafından açılan ihalelerin de önemli olduğunu, Türk iş dünyasının bu alanda aktif olması gerektiğini, bunu da Bağdat’ta özellikle vurguladıklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-muteahhitler-irakta-yer-alacak_8988.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!