Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Tasarımları Helsinki'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve CAISA Galeri işbirliğinde hazırlanan Türk tasarım ürünleri, 'Dünya Tasarım Başkenti Helsinki 2012' kapsamında 12 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

yapi.com.tr / AA
Türk Tasarımları Helsinki'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve CAISA Galeri işbirliğinde hazırlanan Türk tasarım ürünleri, 'Dünya Tasarım Başkenti Helsinki 2012' kapsamında 12 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek. İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, bakanlık tarafından organize edilen 'Turkey Meets Finland' programının bir parçasını oluşturan sergide, Türk yemek kültürü ve çay kültürüne ait parçalar büyük ilgi gördü.
    
Proje kapsamında 25 Türk tasarımcı tarafından tasarlanan 58 adet masa üstü sofra ürün ve aksesuvardan oluşan sergi, Türkiye'nin Finlandiya Büyükelçisi Salah Korutürk tarafından açıldı. Serginin açılışına Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, Helsinki Belediyesi, World Design Capital Helsinki 2012 Direktörlüğü, Aalto Üniversitesi ve Helsinki'deki diplomatik misyonlardan çok sayıda temsilci katıldı.
    
Sergide Oya Akman, Ümit Altun, Ali Bakova, Demet Bilici, Ela Cindoruk, Minas Çolakyan, Alev Ebuzziya, Gamze Güven, Semiha Kan, Umut Sinan Karaca, Kerim Korkmaz, Defne Koz, Faruk Malhan, İnci Mutlu, Tamer Nakışçı, Hasan Demir Obuz, Sema Obuz, Burcu Akbulut Onur, Kunter Şekercioğlu, Adlıhan Tartan, Özlem Tuna, Funda Ünal, Ertunç Vatanperver, Can Yalman ve Seza Yeğin'in tasarımları bulunuyor.
    
Sergi, 12 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-tasarimlari-helsinkide_91586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!