Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Tüketicisi 'İki Anahtar' Peşinde: Ev ve Otomobil

'Elinize fazladan 20 bin dolar geçse nasıl değerlendirirsiniz?' sorusuna yanıt aranan bir araştırmada, Türkiye'de yaşayanların çoğunluğunun önce ev almak istediği ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi
Türk Tüketicisi 'İki Anahtar' Peşinde: Ev ve Otomobil

apılan bir araştırmaya göre Türkiye'de yaşayanların çoğunluğu 'Elime fazla para geçerse ev alırım' diyor.

Türkiye'de yapılan MasterIndex araştırmasında, 'Elinize fazladan 20 bin dolar geçse nasıl değerlendirirsiniz?' sorusuna yanıt olarak katılımcılar yüzde 29'luk bir oranla en çok 'Ev alırım' dedi.

Kadınlar 'önce eğitim' diyor
Kasım 2006 itibariyle 'Otomobil alırım' diyenler yüzde 27'yle ikinci sırada, 'eğitim' diyenler ise yüzde 21 oranıyla üçüncü sırada yer aldı. MasterCard tarafından 6 ayda bir Yöntem Danışmanlık şirketine yapılan araştırma, Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 1000 kişiyi kapsıyor.
Yapılan araştırmada Türkiye'de kadınlar erkeklerin aksine otomobilden önce eğitimi tercih ediyor. Araştırma sonuçlarına göre kadınlar evden sonra en çok eğitime para ayırmak istiyor. Erkeklerde yüzde 29'la ilk sırada yer alan otomobil alma isteği kadınlarda yüzde 26'yla üçüncü sıraya düşüyor.
En çok 25 - 34 yaş grubundakiler öncelikli olarak parayı araba alarak değerlendirmek isterken, otomobil alma isteği yaş ilerledikçe azalıyor.
Tasarruf ve yatırım ise Türkiye'de yaşayanlar için bu harcamaların gerisinde yer alıyor. Yüzde 20'yle tasarruf dördüncü sırada yer alırken, 'altına yatırırım' diyenler yüzde 18'le altıncı sırada. Araştırma bağış yapmanın revaçta olmadığını da gösteriyor. 'Bağış yapmak', 'beyaz eşya almak' tercihiyle birlikte 16 alternatif arasında son sırada yer aldı.

Satın almada ikinci tercih otomobil almak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-tuketicisi-iki-anahtar-pesinde-ev-ve-otomobil_51535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!