Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TürkAkım Projesi'nin Deniz Bölümü Tamamlandı

TürkAkım Projesi'nin deniz bölümüne döşenecek son boru indirildi. Proje 2019 yılında yapılacak testlerin ardından faaliyete geçmeye hazır olacak.

yapi.com.tr/AA
TürkAkım Projesi'nin Deniz Bölümü Tamamlandı

TürkAkım Projesi deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.

TürkAkım Projesi'nin son aşamasına gelindi. Projenin bölge için pek çok avantajı bulunduğunu söyleyen Erdoğan; "Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin ulaştığı yüksek seviyenin ifadesi olarak gördüğüm enerji iş birliği alanında atılan yeni bir adıma daha şahitlik etmek üzere bir aradayız. TürkAkım Projesi, 2019 yılında yapılacak testlerin ardından faaliyete geçmeye hazır olacaktır” dedi.


Rusya Devlet Başkanı Putin ise Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak istediklerini bildirerek; "Rusya ve Türkiye olarak enerji alanında iş birliğini uzun yıllar boyunca çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

TürkAkım Projesi'nin önemine değinen Putin, “Projenin tamamı, 2019 yılına kadar tamamlanacaktır. En çevre dostu, en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Artan rekabet koşullarında böyle siyasi irade, cesaret olmadan böyle bir proje gerçekleştirmek mümkün olmaz” açıklamasında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkakim-projesinin-deniz-bolumu-tamamlandi_168775.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!