Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Hazır Beton Birliği: İnşaatlarda Kullanılan Betonlarda Kalite Sorunu Var

Dünya



b
THBB'den yapılan "Düzce Depremi'ni hatırlayan var mı?" başlıklı açıklamada, deprem kuşağında bulunmasına karşın, plansız kentleşme ve kalitesiz yapılaşmanın büyük boyutlarda olduğu Türkiye'de, beton kalitesizliğine dikkat çekildi.

Betonarme taşıyıcı iskeletin ana malzemesi olan betonun, yapının genel maliyeti içinde yüzde 10'a bile denk gelmediği halde, çoğunlukla inşaatın en az özen gösterilen ve en çok tasarruf edilen bölümününü oluşturduğu vurgulanan açıklamada, "Yapıyı ayakta tutan betondan sakınılan bu özen ve masraf, dekorasyonda kullanılan ithal fayans ve parkelerden esirgenmiyor" denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

''Afet Yönetmeliği ve standartların deprem bölgelerindeki yapılar için öngördüğü yüksek dayanım sınıflarında beton kullanımı ve bunların kalite denetimi konusunda Türkiye'de hala yaygınlık sağlanabilmiş değil. Hazır betonun kolaylıkla temin edilebildiği yerlerde, şantiyelerde elle imal edilen betonların kullanımının yasaklanması konusunda ise valilik ve belediyeler hala tereddüt içerisinde. Elle veya teknik donanımı yetersiz tesislerde imal edilen betonlar ise bir yandan yapı ve can güvenliği için bir tehdit oluştururken, diğer yandan kayıt dışı ekonomiye de katkı sağlamaktadır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-hazir-beton-birligi-insaatlarda-kullanilan-betonlarda-kalite-sorunu-var_2370.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!