Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye İstihdam Ortamında 145. Sırada

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Dünya Bankası'nın, 183 ülkenin iş ve yatırım ortamının uygunluğu açısından kıyaslandığı "İş ve Yatırım Ortamı 2010" isimli raporundan yola çıkarak, Türkiye'nin bu alanda dünyadaki yerini değerlendiren bir çalışma yaptı. TİSK'in çalışmasına göre, Türkiye, "İş

CNN Türk
Türkiye İstihdam Ortamında 145. Sırada

Dünya Bankası raporuna göre, Türkiye, "Koşulların işçi istihdam etmeye uygunluğu" bakımından 183 ülke içinde 145. durumda bulunuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Dünya Bankası'nın, 183 ülkenin iş ve yatırım ortamının uygunluğu açısından kıyaslandığı "İş ve Yatırım Ortamı 2010" isimli raporundan yola çıkarak, Türkiye'nin bu alanda dünyadaki yerini değerlendiren bir çalışma yaptı. TİSK'in çalışmasına göre, Türkiye, "İş yapma kolaylığı" açısından bir önceki yıl 63. sırada yer alırken, 10 sıra kaybederek 73. sıraya geriledi.

Bu sonuçta, diğer ülkelerde çeşitli alanlarda çok sayıda reform yapılırken, Türkiye'de sadece bir alanda (kredi alma) reform yapılmasının etkili olduğu ifade edildi. Ülkelerin iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi açısından yarış halinde olduğu, geri düşmemek için mevcudu korumak yerine, "En reformcu" ülkeler içine girmek gerektiği belirtildi.

Çalışmaya göre, iş ve yatırım yapmaya en elverişli ilk 10 ülke ise Singapur, Yeni Zelanda, Hong Kong, ABD, İngiltere, Danimarka, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Norveç'ten oluşuyor.

Bu konudaki genel sıralama, "İş yeri açma", "İnşaat ruhsatı alma", "İşçi istihdamı", "Mülkiyet devri", "Kredi alma", "Yatırımcıları koruma", "Vergi ödeme", "Sınır ötesi ticaret", "Sözleşme uygulama" ve "İş yeri kapatma" kategorilerinde elde edilen notların bileşkesi ile ortaya çıkıyor.

Türkiye'nin, Haziran 2009'da bir yıl önceye göre yapılan değerlendirmede bu 10 alandan hiçbirinde nispi ilerleme gösteremediği, "İnşaat ruhsatı alma" kategorisinde 133. sırasını korurken, diğerlerinde 1 ila 12 sıra gerilediği bildirildi.

Dünya Bankası raporunda, Türkiye açısından en kötü sıralama "İşçi istihdamı" alanında ortaya çıktı. Türkiye, koşulların işçi istihdam etmeye uygunluğu bakımından 183 ülke içinde 145. oldu. Türkiye, sıralamada bir yıl önce 143. basamakta yer almıştı. Türkiye, sıralamadaki en iyi sonucu 27. sırayı elde ettiği "Sözleşme uygulama" kategorisinde aldı.

Dünya Bankası Raporu'na göre, Türkiye'nin çeşitli kriterlerde "İş ve yatırım ortamı" açısından 183 ülke içindeki yeri şöyle:

Kriterler              Türkiye'nin sıralamadaki yeri
İşyeri Açma                    56   
İnşaat Ruhsatı Alma        133   
İşçi İstihdamı                  145   
Mülkiyet Devri                 36   
Kredi Alma                     71   
Yatırımcıları Koruma        57   
Vergi Ödeme                  75   
Sınır Ötesi Ticaret           67   
Sözleşme Uygulama       27   
İşyeri Kapatma              121

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-istihdam-ortaminda-145-sirada_72611.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!