Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Türkiye Mobilya Tasarımında Kimliğini Bulmalı’

Milano’daki dünyaca ünlü tasarım akademisi Domus Academy’nin Lisanüstü Programları Direktörü Dante Donegani, İtalya gibi Türkiyenin de tasarım alan

CNBC-E
‘Türkiye Mobilya Tasarımında Kimliğini Bulmalı’

b>Milano’daki dünyaca ünlü tasarım akademisi Domus Academy’nin Lisanüstü Programları Direktörü Dante Donegani, İtalya gibi Türkiyenin de tasarım alanında kimliğini bulması gerektiğini söyledi. Ece Vahapoğlu

İtalyan tasarımcı mimar, CNBC-e ye Türkiye izlenimlerini anlatırken dünyadaki son trendleri de açıkladı.

3 yıldır Türkiye’de tasarımlar yapan İtalyan mimar Dante Donegani, Türklerin mobilya zevkini anlamanın zor olduğunu ve Türkiye’nin tasarımda gerçek kimliğini bulması gerektiğini söyledi.

MOBİLYA KİMLİĞİ
Donegani, kendine Türklerin ne istediğini sorduğunu belirterek “Türkleri anlamak zor. Ev hakkında seçimlerin ne olduğunu söylemek kolay değil. Türkiye’nin çok zengin bir geleneği var ve bunu değiştirmek zor. Benim Kelebek Mobilya için yaptığım dizaynlar, başka İtalyan firmaları için yaptıklarımdan farklı, Türkiye için daha sofistike ürünler üretiyorum. Burası için çalışmakta zorlanıyorum çünkü burada ayrı iki dünya var. Geleneksel ve eski Türk pazarı ve aynı zamanda değişik ve modern ürünler isteyen genç insanlar da var. ” dedi.

DÜNYADAKİ SON TREND, MİNİMALİZM
Ev ve ofis tasarımında dünyadaki son trendleri sorduğumuz Donegani, az eşyayı esas alan minimalizmin etkisini gösterdiğini söyledi. Donegani “Dünyadaki son trend, minimalizm. Doğu felsefesindeki “az eşya” ve “boşluk”, minimalizmin özellikleri arasında. Minimalizm basit ve sade gibi görünse de aslında oryantal ve modern kültürlerin karışımından oluşan kompleks ve zor bir yapıya sahip.” diye konuştu.

OFİSTE MUTLULUK KİŞİSEL DÜZENLEMELERE BAĞLI
Donegani “Ofis tasarımında ise, çalışan insanın mutlu olması için kendi masa veya odasının kendi zevki ile düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye’de ofisler böyle değil, bir tarz tüm ofis için aynı kullanılıyor. Halbuki, herkes kendi özel yaşamından sevdiği bir parçayı çalışma ortamına taşıyabilmeli.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-mobilya-tasariminda-kimligini-bulmali_4925.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!