Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye'de AVM Sayısı 450'ye Ulaşacak

Türkiye'de 412 AVM bulunuyor, iki yıl sonra bu sayının 450'ye ulaşması planlanıyor. Yaklaşık 130 milyar TL'lik ciroya ulaşan AVM pazarındaki rekabetin rotası da son dönemde değişmeye başladı.

yapi.com.tr
Türkiye'de AVM Sayısı 450'ye Ulaşacak

Artan rekabette farklılaşmak isteyen AVM'ler yeni eğlence konseptleri arıyor. Bu da hem çocuklara hem de yetişkinlere özel eğlence hizmeti veren şirketlerin sayısını artırıyor.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, perakende sektöründe şu anda 'kira' bedeli ağırlıklı bir tartışma yaşanıyor. Bu tartışmayı değil, farklı bir konuyu gündeme aldık. Türkiye, modern alışveriş merkezleriyle (AVM) yaklaşık 30 yıl önce tanıştı. Bugün Türkiye genelinde 412 AVM bulunuyor, iki yıl sonra bu sayının 450'ye ulaşması bekleniyor. Yaklaşık 130 milyar TL'lik ciroya ulaşan AVM pazarındaki rekabetin rotası da son dönemde değişmeye başladı. Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda değişime uğrayan AVM'ler bugün alışverişin yanı sıra eğlencenin de merkezleri haline geliyor. Farklı eğlence alanlarının yer aldığı, 'cadde' konseptinin hayata geçtiği ve kafe-restoran sayısının fazla olduğu AVM'ler ön plana çıkıyor.

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander, insanların AVM'lere artık sadece alışveriş yapmak için gitmediğine dikkat çekiyor. Ander, "Bünyesinde sahne ve performans sanatları, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlence merkezleri bulunduran AVM'lerin başarılı olduğuna^ şahit oluyoruz" diyor.

ETİKETLER: AVM Tarkan Ander
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-avm-sayisi-450ye-ulasacak_169876.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!