Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Türkiyeli Romanlar AB'ye Örnek Olsun'

Fransa'nın Romanları sınır dışı etmesi, Trakya Roman Dernekleri Birliği Platformu üyelerince protesto edildi. Platform üyesi Romanlar, Romanları sınırdışı etme politikasından ötürü Fransa İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.

Sabah Gazetesi
1 'Türkiyeli Romanlar AB'ye Örnek Olsun'

Fransa'nın Romanları sınır dışı etmesi, Trakya Roman Dernekleri Birliği Platformu üyelerince protesto edildi. Platform üyesi Romanlar, Romanları sınırdışı etme politikasından ötürü Fransa İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. Taşıdıkları pankartlarla, Fransa'yı protesto eden Romanlar adına açıklama yapan Platform Başkanı Mustafa Taşçeviren, Fransa'nın Ocak ayı başından bu yana 8 binden fazla Romanı sınır dışı ettiğini anımsattı. Taşçeviren, şunları söyledi:

"Avrupa'da yaşayan 12 milyon Roman vatandaşın hak ve özgürlükleri ile ilgili yasal düzenlemelerin, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin uygulamalarının ne kadar yetersiz olduğu ortadadır. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun Romanya'daki toplantıda konu ile ilgilenmesi ve Avrupa'daki Romanlara da 'Roman kardeşlerim' diye hitap etmesi bizleri memnun etmiştir."

Mustafa Taşçeviren, hükümetin, Türkiye'de yaşayan ve ülkenin asli unsuru olan Romanlarla ilgili yapmış olduğu çalışmaların takdir edilmesi ve kendilerini insan hakları konusunda çok ileri gören Avrupa ülkelerine örnek olması gerektiğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Fransız Konsolosluğuna siyah çelenk

Fransa Başkonsolosluğu önüne gelen Romanlar adına konuşan Mustafa Taşçeviren, Fransa'daki Romanların durumunun çözülmesine yönelik, AB'den adım atmasını beklediklerini kaydetti. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeli-romanlar-abye-ornek-olsun_82726.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bravo,yürekten tebrik ederim Sayin Tascevireni.. Dediklerinin hepsi kelimesi kelimesine dogru. Avrupanin göbeginde yasayan biri olarak gayet iyi biliyorum Ab'nin Türkiye'ye attigi nutuklari.. Bence AB'nin Insan haklari konusunda samimi uygulamaya bir an önce gecmesi lazim, ne de olsa "bir gün kendilerinin de ihtiyaci olabilir". Masada oturup insan haklari kanunlarini yazmak degil, uygulamaktir marifet. Hey Fransa ve onun göbekten kardesi Almanya sarsil da kendine gel. Türkiye'deki Cingeneleri örnek alsan yeter. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!