Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Batısına Yeni Yollar

Ulaştırma Bakanlığı, ülkenin batısında trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak 6 yeni otoyol projesine başladı. Projelerden 4'ü gelecek yıl hayata geçecek.

Milliyet Gazetesi
Türkiye'nin Batısına Yeni Yollar

ürkiye'nin batısındaki trafik akışını büyük ölçüde rahatlatması öngörülen 6 yeni otoyol projesi başladı. Ulaştırma Bakanlığı bu projelerden 4'ünün gelecek yıl içinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yap-işlet-devret yöntemiyle inşa edilecek yeni otoyolların yapım ihalesinde firmaların işletme süresi ya da uygulanacak geçiş ücretleri bakımından yarıştırılması hedefleniyor.

Yeni otoyolların 4'ünün özellikle ülkenin batısında yapılması öngörülüyor. Otoyolların 3'ünün buluşma noktası ise Türkiye'nin önemli ihracat noktalarından biri olan İzmir. Üç otoyol projesinin içinde İstanbul'a üçüncü bir köprünün, Çanakkale Boğazı'na da ilk karayolu köprüsünün yapımı bulunuyor.

İşte güzergâhlar
Bir diğer proje de İzmit Körfezi'nde yeni bir köprü geçişinin sağlanması... Buna göre, yeni otoyolların güzergâhları şöyle olacak:

İlk otoyol projesi Edirne'den başlayacak, Çanakkale Boğazı'nı köprüyle geçecek olan bu otoyol İzmir'e uzanacak. İstanbul'dan başlayacak diğer otoyol, İzmit Körfezi'ni köprüyle geçtikten sonra İzmir'e bağlanacak. Başkent ile İzmir arasında trafik yoğunluğunu ve iki kent arasındaki karayolu ulaşımının uzun sürdüğünü dikkate alan Bakanlık, bu kentler arasında trafik güvenliğini artırmak üzere yeni bir otoyol yapacak.

En geç 5 yıl içinde
Diğer otoyol projesi ise ülkenin kuzey batısında yapılacak ve Edirne'ye kadar uzanacak. Ancak, İstanbul Boğazı'na yeni bir köprü yapılmasını da içeren projenin detayları netleştirilmedi. Projelerin 4'ünün en geç 5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-batisina-yeni-yollar_57297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!