Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’nin En Lüks Otelini İsmailov Yapıyor

MNG Holding’in Topkapı Palace Oteli’nin yanındaki arsayı satın alan İsmailov’un otelinin mimarisinde Beylerbeyi ve Çırağan Sarayı gibi İstanbul’un tarihi binalarından esinlenildi. 600 odalı otelde 18 ayrı dekorasyona sahip oda tipi olacak.

Vatan Gazetesi
1


nceki gün Antalya’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için 1.5 milyon dolarlık Rolls Royce arabasında bir saat bekleyen Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov, Kundu’da Türkiye’de örneği olmayan bir otel kuruyor. Erdoğan’ı projesini anlatmak için otel inşaatına davet eden İsmailov, Safisa İstanbul & İstanbul Palace adı verilen otel için 200 milyon doların üzerinde yatırım yapacak.

Altın kullanılacak
MNG Holding’in Topkapı Palace Oteli’nin yanındaki arsayı satın alan İsmailov’un otelinin mimarisinde Beylerbeyi ve Çırağan Sarayı gibi İstanbul’un tarihi binalarından esinlenildi. 600 odalı otelde 18 ayrı dekorasyona sahip oda tipi olacak. Akdeniz, Kızıldeniz, Pasifik ve Karayipler’deki denizlerin benzeri özel havuzlar yapılacak otelde, bu bölümlere dev akvaryumlar yerleştirilecek. Akvaryumların içine de aralarında köpekbalığı da dahil bu denizlerdeki balıklardan örnekler konulacak.

İçinde çok özel Türk hamamları, saunaların da yer aldığı 7 bin 200 metrekarelik SPA’sı ile Türkiye’nin en büyük SPA’sını bünyesinde bulunduracak olan otelde, havuzların dibinde de akvaryum bulunacak. Hamam gibi bazı bölümlerde metal aksamların bazıları altın olacak.

İsmailov’un yaptığı otelin Dubai’deki Burj El Arab oteli gibi farklı bir tarzda olacağını söyleyen MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal, “İsmailov, burada mükemmel ve Türkiye’de eşi olmayan bir otel yapıyor. Bu yatırım Türk turizmi açısından da faydalı olacak. Yatırım, bölgenin değerini artıracak. Başbakan’a da bunu anlatmak istedi. Ortada sır falan yok. Başbakan da yabancı yatırımcılara önem verdiği için geldi, inşaatı gezdi” dedi.

Hedef zengin Ruslar
İsmailov’un bu yatırıma çok önem verdiğini kaydeden Günal, otelin özellikle milyarder Ruslar’a hizmet vereceğini anlattı. İsmailov’un otelin arsasını satın aldığını, tahsis kullanmadığını, bunun da Türkiye’de yatırım yapmaya verdiği önemi gösterdiğini vurgulayan Günal, “Dünyada İsmailov gibi 50 işadamı yok. Gayrimenkul ve petrol işi var. Lukoil’in ortağı. Sadece Moskova’da kira aldığı 2 milyon metrekare mülkü var. Bugün otel yapıyor. Yarın aklına eser çok daha büyük bir yatırım yapar. Otellerimiz yan yana olduğu için dostluk kurduk. Bu projeye çok güveniyor” diye konuştu.

İsmailov’un sık sık Antalya’ya geldiğini de vurgulayan Günal, “Amacı Dubai’deki yelken otel gibi özel bir otel kurmak. Her detayla bizzat ilgileniyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-en-luks-otelini-ismailov-yapiyor_52419.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İyi de adamın şu anda müteahhit ve taşeronlara 150 milyon dolara yakın borcu var ve ortalarda yok.Araştırmanızı öneririm YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!