Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Nüfusu Hâlâ Bilinmiyor

2000 yılında yapılan genel nüfus sayımında 73 ilde toplam 2.290 yerleşim yerinde kayıtların şişirilerek 3.6 milyon kişinin hayalî olarak sayıldığı ort

Yapı Dergisi/243



000 yılında yapılan genel nüfus sayımında 73 ilde toplam 2.290 yerleşim yerinde kayıtların şişirilerek 3.6 milyon kişinin hayalî olarak sayıldığı ortaya çıktı. Devlet Bakanı Tunca Toskay, belediyelerin İller Bankası'ndan aldıkları payın yükseltilmesi ve köy statüsündeki yerleşim yerlerinin belediye olma çabası nedeniyle başvurulan hayalî nüfus yazım yöntemlerini şöyle sıraladı: "Hayalî adresler, mevcut adreslerde hayalî veya mükerrer nüfus, kütüklerde hayalî yazım, özel sayım bölgelerinde hayalî yazım, arsa, inşaat, ahır gibi yerlerde hayalî yazım, aynı sayım bölgesinde ardışık hanelerde, sayım defterinin tamamı doldurulmak suretiyle hanedeki kişi sayısının yedi veya yedinin katları olacak şekilde yazımı".
Toskay, sayımın değerlendirme çalışmalarının 2002 yılının Eylül ayında tamamlanacağını belirterek, son seçimlerde, bu nüfus sayımı sonuçlarına göre 10-12 milletvekilinin kayması gerekebileceğini söyledi. Hayalî yazımın saptanması için 535 milyar lira harcandı.
Hayalî yazım düşülerek belirlenen geçici sonuçlara göre Türkiye'nin toplam nüfusu 67.844.903 kişi olarak açıklandı.Türkiye'de 1990-2000 dönemindeki yıllık nüfus artışı binde 18.3 olarak gerçekleşirken, 1985 yılından sonra düşme eğilimine girdi. Türkiye'nin nüfusu son 75 yılda yaklaşık beş kat arttı. Son on yıllık dönemde nüfus artış hızı Marmara'da en yüksek, Karadeniz'de ise en düşük düzeyde gerçekleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-nufusu-hala-bilinmiyor_472.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!