Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TWA Terminali'nin geleceği hâlâ belirsiz

Eero Saarinen'in New York'ta Kennedy Uluslararası Havalimanındaki TWA Binasının ne olacağı tartışmaları sürüyor. Büyük Merkez Terminalini onaran mimar

Yapı Dergisi/238



ero Saarinen'in New York'ta Kennedy Uluslararası Havalimanındaki TWA Binasının ne olacağı tartışmaları sürüyor. Büyük Merkez Terminalini onaran mimarlarla birlikte çalışan New York ve New Jersey yerel yönetim yetkilileri Saarinen'in Terminal 5 olarak tanınan, 1962'de yapılmış binasıyla ilgili bir proje hazırladılar. Bu projeye göre binanın terminal olmaktan çıkarılıp bir konferans merkezi, restoran ya da uçuş müzesine dönüştürülmesi düşünülüyor.
Korumacılarsa bu projeye karşı. Belediye Sanat Derneği yöneticisi Frank E. Sanchis, bunun asıl kaçınılması gereken şey olduğunu söylüyor. "Eğer Terminal 5 artık havacılığın kullanımında kalmayacaksa bu, onun gerçekten korunduğu anlamına gelir mi?" diyor.
Öte yandan havaalanının kapasitesini artırmak için çeşitli yeni düzenlemeler ve ek binalar yapılıyor. Yapımı 2006'da bitecek olan iki yeni terminalin de Saarinen'in binasıyla kuracağı ilişki ayrı bir tartışma konusu yaratıyor.
TWA binasıyla yeni terminaller arasında haç şeklinde bir plaza yer alacak. Bu plaza ile ilgili olarak farklı görüşler dile getiriliyor. Bazıları TWA binasının peyzaja damgasını vurduğunu, bu yapıyla bu peyzajda değişiklik yaratılacağını söylerken bazıları da, "Saarinen'in binası, içinde yürürken uçakları görebileceğiniz tarzda planlanmıştı; yeni planlamada ise artık plazayı göreceksiniz" diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/twa-terminalinin-gelecegi-hala-belirsiz_173.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!