Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ucuza Arsa Alıp İmar İstiyorlar

Başkan Kocaoğlu, planlı alanlar yerine çiftçiden ucuza aldıkları arazilere tesis yapmak isteyenlerin, “Yatırım yapmak istiyoruz, önümüzü kesiyorlar” dediğini, kimsenin önünü kesmediklerini söyledi

Milliyet EGE
Ucuza Arsa Alıp İmar İstiyorlar

Başkan Kocaoğlu, planlı alanlar yerine çiftçiden ucuza aldıkları arazilere tesis yapmak isteyenlerin, “Yatırım yapmak istiyoruz, önümüzü kesiyorlar” dediğini, kimsenin önünü kesmediklerini söyledi

Türkiye Kalite Derneği’nin(KALDER) düzenlediği 11. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu  “Sürdürülebilir Başarı” teması ile Tepekule’de yapıldı. Açılışda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülke ve kentler için sürdürülebilir kalkınmanın ancak doğru bir planlamayla yapılabileceğini söyledi. Buna karşın Türkiye’de ve İzmir’de  hava, su,  toprak, ağaç, kent, insan ve sağlımızı korumayı neredeyse sonuncu plana atan, hiç öncelik vermeyen imar ve ruhsat talepleriyle karşılaştıklarını ifade etti.

Sanayinin kalkınma için önemini bildiklerini, yerelde kalkınmayı hedef aldıklarını belirten Kocaoğlu şöyle konuştu:

“Ancak, yatırımın yapılabileceği yer var, yapılamayacağı yer var. Otel, hastane, sanayi tesisi yapılacak yerler planda belirlenmiş. Israrla belli bir yerde yapmak istiyor. Fabrika yapacaksan 18 organize sanayi bölgesi var. Buralara yap. Tarım arazisini çiftçiden 10 paraya almışsın, ben sana organize sanayi bölgesi imarı verirsem 20-30 kata çıkacak. Belediye başkanı olarak bu imarı verirsem İzmir kentinin sürdürülebilir imar politikasını uygulayabiliyor muyum? Yoksa uygulayamıyor muyum?” dedi.  Sık sık gazete haberlerinde “İstihdam yaratacaktım. Otel, hastane yatırım yapacaktım, önümü kesiyorlar” türü haberlerin çıktığını hatırlatan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Kimsenin önünü kestiğimiz yok. Aklı ve bilimi kullanarak, tüm genel doğruların ışığında evrensel ahlak kurallarına uyarak kenti yönetiyoruz. Bundan da taviz vermeyeceğiz” dedi.

KALDER Başkanı Hamdi Doğan da sürdürülebilir başarının kuruluşa verilen değerden geçtiğini, çevreye duyarlılığın da önemli olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuza-arsa-alip-imar-istiyorlar_79266.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!