Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üçyol-Üçkuyular Hattı İkinci Etabı Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü ve ihalesindeki tartışmalar nedeniyle aksayan Üçyol-Üçkuyular Metro Hatı'nın ikinci etabı, yaklaşık 2 yıl aradan sonra yeniden başlıyor. İkinci etabın ihalesini 69 milyon 544 bin 329 TL ile teklifle kazanan Sigma İnş. Turizm A.Ş.-Borege inşaat San. Ltd ortak girişimi ile sözleşme imzalayan

Yeni Asır Gazetesi
Üçyol-Üçkuyular Hattı İkinci Etabı Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü ve ihalesindeki tartışmalar nedeniyle aksayan Üçyol-Üçkuyular Metro Hatı'nın ikinci etabı, yaklaşık 2 yıl aradan sonra yeniden başlıyor. İkinci etabın ihalesini 69 milyon 544 bin 329 TL ile teklifle kazanan Sigma İnş. Turizm A.Ş.-Borege inşaat San. Ltd ortak girişimi ile sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi, bugün firmaya yer teslimi yapacak.

Yüklenici firma, yer tesliminin ardından şantiyesini kuracak ve iş makinelerini şantiye sahasına getirecek. İhale kapsamında Göztepe Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları inşa edilecek. Eğer herhangi bir terslik olmazsa 3 istasyonun yapımını kapsayan iş, 2011 yılının ikinci yarısında tamamlanmış olacak.

Devre dışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz 15 Ocak'ta gerçekleştirdiği ikinci etap ihalesinde en düşük teklif veren ve finansman tablolarında matematiksel hatalar olduğu gerekçesi ile komisyon tarafından değerlendirme dışı bırakılan Çelikler Taah. İnş. Ve San. A.Ş-Ermit Müh. İnş. San ve Tic. Ltd ortak girişimi ihale sonucunun katılımcı firmalara tebliğ edilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne ardından da Kamu İhale Kurumuna itirazda bulunmuştu.

Firma dilekçesinde matematiksel hata nedeniyle 450 bin TL'lik farkın oluştuğunu, ihalenin verilmesi durumunda, işin verilen tekliften 450 bin lira daha ucuza gerçekleştirileceği için bu işten kamunun kazançlı çıkacağını iddia etmişti. Ama itiraz kabul edilmemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucyol-uckuyular-hatti-ikinci-etabi-basliyor_78716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!