Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulaşım Çözülecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un trafik meselesinin çözüleceğini belirterek, “Ulaşımda, 22.5 katrilyona ulaşan bir yatırım boyutuna geldik, bu kadar büyük bir yatırım yapılması gerektiğini hep söyledik” dedi.

Türkiye Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un trafik meselesinin çözüleceğini belirterek, “Ulaşımda, 22.5 katrilyona ulaşan bir yatırım boyutuna geldik, bu kadar büyük bir yatırım yapılması gerektiğini hep söyledik” dedi.

Saraçhane’deki belediye binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Topbaş, 28 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arasında Brüksel ve Moskova’ya gittiğini belirterek, ziyaretlerinin olumlu geçtiğini söyledi. Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn ile görüşme fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Temaslarımız neticesinde İstanbul’un gelişmeleriyle ilgili bilgiler aktardık. AB sürecinde İstanbul’a düşen çalışmalardan bahsettik. Görüşmelerimiz çok olumluydu. Bizim çalışmalarımızı yakınen takip ettiklerini ifade etmek istiyorum. Belediyeler arasında iş birliği çok önemli. Biz bu iş birliğine çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Plansız büyüme
Başkan Topbaş, İstanbul’un, geçmiş yönetimlerle mukayese edildiği zaman, alan itibariyle 3.5 misli büyütüldüğünü söyledi. İstanbul’da devrim niteliğinde gelişmelere imza atıldığını ifade eden Kadir Topbaş, “İstanbul maalesef plansız büyümenin getirdiği sonuç itibariyle ciddi sıkıntılar yaşayan bir kent. İstanbul’un geçmişten gelen birçok problemi var. İstanbul’un ulaşım problemi birinci öncelikli problemimiz. Biz de bunu bilerek göreve geldik. Bu dönemde ‘ulaşımı rahatlatmak adına ciddi adımlar atacağız’ dedik. Ulaşımda, 22.5 katrilyona ulaşan bir yatırım boyutuna geldik. Bu kadar büyük bir yatırım yapılması gerektiğini hep söyledik” açıklamasında bulundu.

‘Geçmişi unutmayın’
Kadir Topbaş, şunları söyledi: “Biz bir şey talep ettiğimiz zaman, Sayın Başbakan anında isteklerimizi yerine getirmemizde bize yardımcı oluyor. Sayın Başbakan, bütün belediyelere aynı mesafede. Maalesef deprem olduğu yıllarda bazı belediyeler özellikle korunmuş, bazı belediyeler de adeta cezalandırılmıştır. Sayın Sözen döneminde İstanbul’daki araç sayısı 930 bin. Bugün bu rakam neredeyse iki katı. İstanbul’un, Sayın Sözen döneminde nasıl yönetildiği İstanbulluların hafızasında var. O dönemde her aileden birkaç kişi su taşımaktan bel fıtığı oldu neredeyse. Kocaeli’ne su veriyoruz. Bizde maalesef böyle bir sıkıntı yok. Biz uzun vadeli düşünmek zorundayız. Bu şehirdeki çöp yığınlarını herkes hatırlar. Bir yönetim zihniyetinin yansımasıydı bu.” Başkan Topbaş, kente metro yapmanın ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu ihtiyacı herkesin karşılaması lazım. Kent büyütülerek önümüze konuldu. İmarla ilgili dosya sayısında artış olacak tabii ki. Kentin yeşil alanlarını imara açma konusunda dokümanları ortaya koyarsam mahcup olurlar” diye konuştu. Kadir Topbaş, İstanbul’a karşı herkesin sorumlulukları olduğunu ve yerel yönetimler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini de söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulasim-cozulecek_50168.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!