Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Boğaz Tüneli

Ulaştırma Bakanlığı’na Tüp Geçit Yetkisi

Ulaştırma Bakanlığı’na tüp geçit yetkisi

NTV
Ulaştırma Bakanlığı’na Tüp Geçit Yetkisi

b>TBMM Genel Kurulu’nda, Ulaştırma Bakanlığı’na; İstanbul Boğazı’na, denizaltı tünel geçişi yapması veya yaptırılması için yetki veren kanun teklifi kabul edildi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun’da değişiklik yapan kanun, denizlerin iki yakasını denizaltından birbirine bağlayan her türlü ulaşıma ilişkin tüp ve tünel gibi ulaşım altyapı işlerini, yap-işlet-devret modeli de dahil olmak üzere planlamak, yapmak veya yaptırmak; bunlarla ilgili proje ve şartnameleri hazırlamak, hazırlatmak, incelemek, incelettirmek ve onamak; yapımı tamamlananları ilgili kuruluşlara devretmek; işletme aşamasına ait güvenlik, bakım ve onarım işlerine ilişkin esasları belirlemek ve gerekli önlemleri alma görevini Ulaştırma Bakanlığı’na veriyor.

Yasanın görüşmeleri sırasında CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Ulaştırma Bakanlığı’nın, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın yetki alanına girerek, “yetki gaspında” bulunduğunu savundu. Teklifin, siparişle, bir projeye dayanarak hazırlandığını öne süren Karademir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi projelerinin, “yangından mal kaçırır gibi” gündeme getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Teklif sahibi AKP İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, İstanbul’da nüfus yoğunluğuna paralel olarak ulaşım sorunu bulunduğunu, bu sorunu çözmenin, zorunluluk haline geldiğini kaydetti.İstanbul’da her gün 1600-1800 aracın, trafikte ortalama 1.5 saat kaldığına işaret eden Uslu, bunun ekonomik kaybının, yıllık 5 milyar dolar olduğunu vurguladı.

AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar da “İstanbul’da asgari 400 kilometrelik metro ve raylı sistemle ilgili projelerin bitmiş olması lazımdı” dedi.

AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İstanbul’un en önemli sorununun ulaşım olduğunu, ANAVATAN Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan da İstanbulluların, trafik sorununu gündelik yaşamın bir çilesi gibi yaşadığını söyledi.

“Dallas gibi”
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de İstanbul’u kimin yönettiğinin belli olmadığını, Ulaştırma, Bayındırlık ve İskan, Kültürve Turizm bakanlıklarının, kendilerine göre projeler yaptığını belirterek, “Dallas gibi” benzetmesi yaptı.

AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır da İstanbul’un Kerbela’ya döndüğü bir dönemde, Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul’un 7deresinden 7 tepesine su getirdiğini söyledi. “İSKİ skandalını biliyoruz” diyen Kacır’ı, TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, “Görüşmelerin sonuna geldik, germeye gerek yok” diye uyardı.

Kişisel görüşlerini dile getirmek üzere yeniden söz alan Sevigen ise Erdoğan’ın, hiçbir uluslararası projenin altında imzasının bulunmadığını, ancak altına imza attığı 17 projenin davalık olduğunu söyledi.

Sevigen, AKP’lilere, “Var mısınız, hodri meydan. Aslanlar gibi çıkalım, seçime gidelim” diye çağrıda bulundu.

Teklifin yasalaşmasının ardından TBMM Başkanı Alptekin, grupların anlaşması üzerine, çalışma süresi tamamlanmadan, birleşimi 2 Mayıs Salı günü toplanmak üzere kapattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulastirma-bakanligina-tup-gecit-yetkisi_45463.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!