Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Unakıtan: Meclis Lojmanları İş Merkezine Dönüştürülerek Satılacak / Fiyatlar 60 Bin -700 Bin Dolar Arasında

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Meclis Lojmanları'nın Türkiye Ticaret Merkezi'ne dönüştürülerek satılmasından 300 trilyon liranın üzerinde bir gelir

Dünya
1


b>Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Meclis Lojmanları'nın Türkiye Ticaret Merkezi'ne dönüştürülerek satılmasından 300 trilyon liranın üzerinde bir gelir beklediklerini belirtti. Satışa çıkarılan lojmanlarını fiyat aralığının 70 bin-600 bin dolar olduğu bildirildi.
Unakıtan, Maliye Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Meclis Lojmanları'nın satışı için benimsenen projeyi basın mensuplarına tanıttı. Proje ile en kısa sürede en yüksek rakamın devletin kasasına girmesini hedeflediklerini belirten Unakıtan, Milli Emlak'ın, lojmanların Türkiye Ticaret Merkezi'ne dönüştürülerek satışı için Emek İnşaat ile anlaşma yaptığını, Emek İnşaat'ın da Reha Medin Emlak Hizmetleri Şirketi ile konuya ilişkin anlaşma imzaladığını söyledi. 70 bin dolar ile 600 bin dolar arasında satışa sunulacak olan Meclis Lojmanları'nın satışından 300 trilyon liranın üzerinde gelir beklediklerini ifade eden Bakan Unakıtan, söz konusu projenİn tamamlanması için 1 yıllık bir süre öngörüldüğünü kaydetti.

Cazibe merkezi olacak
Lojmanların yıkılarak kat karşılığı verilmesinin daha fazla gelir sağlayacakmış gibi görünse de uzun vadeli gelir öngördüğünden en uzak formül olduğunun altını çizen Unakıtan, "Meclis lojmanları, kabul ettiğimiz proje ile Türkiye Ticaret Merkezi adı ile Türkiye'de tek olacak, başkent vizyonuna uygun, bulunduğu bölgenin doğal dokusunu muhafaza edecek, birinci sınıf bir ticaret merkezine dönüştürülmüş olacaktır" açıklamasında bulundu.

Lojmanların olduğu alana inşaat açısından çok fazla yoğunluk kazandırılmasının da doğru bulmadığını anlatan Unakıtan, ''buraya Türkiye'nin hasret olduğu yeni bir ticaret merkezi kuruluyor. Orada ofisler olacak. Müşteriler ağırlanacak, mal satılacak. Toptancı gibi olacak. Ortadoğu müşterisi için, Avrupa'dan gelecek müşteri için orası bir cazibe merkezi olacak'' diye konuştu.


En ucuzu 70 bin dolar

Programda kullanım alanı 235 metrekare olan villa tipi evlere genel olarak 360 bin dolar fiyat biçildi. Bu bölümde yeralan bazı villaların satış fiyatı 380 bin, bazıları ise 400 bin dolar olarak belirlendi. Çok katlı 2 bloğun bulunduğu alandaki dairelerin satış fiyatları ise 65 metrekarelikler için 70 bin dolar, 90-95 metre karelikler için 100 bin dolar, 212 metre karelikler için 200 ile 220 bin dolar şeklinde tespit edildi.

Yine çok katlı blokta yeralan 769 metrekarelik ofisin fiyatı da 600 bin dolar olarak ilan edildi.


Taksit imkanı var

Programda alıcılar için 3 ayrı ödeme sistemine de yer verildi.
Buna göre, ilk alternatifte dolar bazında tespit edilen satış fiyatının peşin ödenmesi halinde Merkez Bankası döviz efektif satış kuru esas alınarak Türk Lirası üzerinden ödeme yapılacak.

İkinci yöntemde alıcı, taşınmaz malı yüzde 25'ini peşin, kalanını eşit taksitlerle 12 ayda dolar olarak ödeyerek satın alacak.

Son alternatifte ise satış bedeli Türk Lirası olacak. Alıcı yüzde 25'ini peşin, kalanını eşit taksitlerle 12 ayda ödeyecek. Ancak ödemelerde devlet iç borçlanma senedi ortalama yıllık bileşik faizi uygulanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unakitan-meclis-lojmanlari-is-merkezine-donusturulerek-satilacak-fiyatlar-60-bin--700-bin-dolar-arasinda_4040.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Meclis personelinin durumu ne olacak?onlar nerde kalacak?bunları düşünen yok. Herkes cebine girecek parayı hesap ediyor.sata sata ne bıraktınız?cevap bekliyorum YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!