Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Unakıtan: Mortgage Faizinde Vergi Muafiyetine Karşıyız

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tutsat sistemine ilişkin faizlerde vergi muafiyetine karşı olduklarını kaydetti.

Milliyet Gazetesi



b>Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tutsat sistemine ilişkin faizlerde vergi muafiyetine karşı olduklarını kaydetti.

4. Uluslararası Kamu ve Yerel Yönetim Finansmanı Kongresi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, Halk Bankasına ilişkin sorular üzerine, hükümet olarak özelleştirmeden asla taviz vermediklerini, bundan vazgeçmeyeceklerini ve aynı kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayarak, ''İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Hükümetimiz seçimlerden sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Bundan vermek istediğimiz mesajı da vermiş olayım'' diye konuştu.

Halk Bankası konusunda danışmanların kendilerine söylediğine göre Türkiye'deki ekonomik gerçeklere bakıldığında bunun önce belli bir kısmının özelleştirilmesi, daha sonraki stratejilerin de bunun ardından tayin edilmesiyle daha iyi bir sonuca varılabileceği yönünde olduğunu ifade eden Unakıtan, hükümet olarak da böyle düşündüklerini ve doğru yolun bu olduğuna inandıklarını, bu şekilde karar verdiklerini söyledi.

Bakan Unakıtan, daha önce beklentilerin blok satış yönünde olması nedeniyle keskin değişimden dolayı hükümetin neden karar değiştirdiği şeklinde bir soruyla muhatap olduklarını kaydederek, ''Hükümet karar değiştirmedi. Doğru yol olduğuna inanarak bu kararı verdi. Bunu böyle yorumlamanızda büyük fayda var'' dedi.

Kemal Unakıtan, ''Halk Bankası büyük bir lokma, burayı almak isteyen bankaların birisi hariç hemen hemen tamamı belki sermayelerini artırmak mecburiyetinde olan bir yapıda'' dedi. Türkiye'de hızlı yükselme görülen Borsanın derinliğinin az olduğunu, sığ bir borsada spekülatif hareketlerin çok daha fazla görülebileceğini aktaran Unakıtan, Halk Bankası'nın halka arzının aynı zamanda Borsanın da derinliğini sağlayacağını, dolayısıyla ne tarafından bakılırsa bakılsın bu kararın doğru bir karar olduğuna inandıklarını söyledi.

Unakıtan, başka bir soruya da, ''Biz ne zaman verdik bu kararı? Diyelim ki 15-20 gün önce. Yani bir gün önceye kadar böyle şeyler söylenip bir gün sonra da buna karar verilebilir. Söylemler hükümetimizin özelleştirmelerdeki kararlılığını gösteriyor'' yanıtını verdi.

"Faizlerde Muafiyet Olmasın İstiyoruz"
Maliye Bakanı Unakıtan, Tutsat (Mortgage) sisteminde faiz harcamalarının vergiden düşürülmesiyle ilgili soru üzerine de, ''Faizlerde vergi muafiyetine karşıyız. Herhangi bir şekilde faizlerde muafiyet olmasın istiyoruz. Arzumuz düşüncemiz o yöndedir'' dedi.

Türk Telekom'da kamudaki hisselerin halka arzına ilişkin sorular üzerine ise Unakıtan, Özelleştirme İdaresi olarak çalışmalar belli bir olgunluğa geldikten sonra zamanlama bakımından uygun zaman neyse ona göre bir karar verileceğini ifade etti.

Türk Telekom'da yüzde 45'lik devlet payı bulunduğunu hatırlatan Unakıtan, ''Bu bir gün nasıl olsa muhakkak surette halka arz veya başka yolla özelleştirilecektir. Şu andaki çalışmalar henüz bitmediği için herhangi bir takvim veremiyorum'' diye konuştu.

Kemal Unakıtan, seçimlerden önce hangi özelleştirmelerin gerçekleştirileceği sorusu üzerine de büyük limanların özelleştirilmesi çalışması bulunduğunu, İzmir Limanı özelleştirmesinin ihale sürecinde olduğunu, bunun için Danıştay'ın Mersin Limanı kararının beklendiğini kaydetti. Ayrıca otoyolların özelleştirilmesi Tekel ve Milli Piyango'da da bu yönde çalışmalar bulunduğunu anımsatan Unakıtan, ''Seçimi kendimize bir takvim olarak koymadık. Seçim bizim özelleştirme çalışmalarımızın önemli mihenk taşı değil. Seçim gelir gider ama Türkiye'nin özelleştirmeye devam etmesi lazım. Nereye kadar devam etmeli. Devleti ekonomik faaliyetlerden kurtarana kadar devam etmeli'' şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unakitan-mortgage-faizinde-vergi-muafiyetine-karsiyiz_51816.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!