Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Urla' yı Değiştirdik

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu göreve geldikleri ilk günden bu yana ilçe sorunlarına dört elle sarıldıklarını belirterek hayata geçirdi

Yeni Asır
Urla' yı Değiştirdik

b>Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu göreve geldikleri ilk günden bu yana ilçe sorunlarına dört elle sarıldıklarını belirterek hayata geçirdikleri düzenlemelerle ilçenin kaderini değiştirdiklerini söyledi.
İlçe genelinde başlattıkları asfalt hamlesiyle şu ana kadar 70 kilometre kaplama, 44 kilometre de sıcak asfalt attıklarını ifade eden Karaosmanoğlu "Urla'da asfaltsız sokak kalmayacak" diye konuştu.

100 kilometre
Yeni hizmete soktukları şantiye binasında günde 250 ton sıcak asfalt, 350 metrekare parke ürettiklerini açıklayan Başkan Karaosmanoğlu, tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ilçede belediye ekiplerinin asfalt sezonunda yoğun bir çalışma sergilediklerini belirterek şunları söyledi:

Satıh kaplama
"50 kilometre satıh kaplama 25 kilometre de sıcak asfalt dökmeyi planlamıştık. Fakat ekiplerimizin yoğun çalışmaları sayesinde bu rakamların çok çok üstüne çıktık. Satıh kaplamayı 70 kilometreye, sıcak asfaltı da 44 kilometreye çıkardık. Bunun yanında da 19 bin metre bordür, 28 bin metrekare parke döşeme çalışması yaptık. Yıl sonuna kadar atılan sıcak asfalt miktarını 100 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz."

El atılmamış
Başkan Karaosmanoğlu, "Kanalizasyon şebekesi döşenecek olan bazı cadde ve sokaklara halen daha giremedik. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından hemen o bölgelerde de asfaltlama çalışmasına başlayacağız Tarihi ve doğal değerleriyle birçok güzelliği bünyesinde barındıran Urla'da yıllarca el atılmamış sorunlara el atıp şirin ilçemizi daha da güzelleştirmek amacıyla işçisinden memuruna kadar hep birlikte güç birliği oluşturduk" dedi. İlçe genelinde belirledikleri 135 kilometrelik kanalizasyon şebekesi inşaatından şu ana kadar 80 kilometrelik bölümünün tamamlandığını söyledi.

İki kademeli arıtma
Başkan Karaosmanoğlu, arıtma tesisi için fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdi:
"Kaynak bulunması halinde arıtma tesisini iki kademeli olarak planlıyoruz. Hayata geçireceğimiz ilk kademe ilçenin 10-15 yıl süreyle ihtiyacını karşılayacak şekilde inşaa edilecek. Proje ikinci kademenin ilk yapılan tesise entegresini öngörüyor. İkinci kademenin de devreye girmesiyle tesis günlük 250 bin kişinin evsel atıklarını arıtacak kapasiteye çıkacak."

55 bin ağaç diktik
Kaldırım ve orta refüj düzenlemeleri sırasında yeşillendirme çalışmalarını da ihmal etmediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Bugüne kadar ilçenin değişik kesimlerine 55 bin ağaç diktik, dikmeye de devam edeceğiz" dedi. Diktikleri ağaçların bakımlarını da itina ile yaptıklarını belirten Karaosmanoğlu "İlçemizde yeni faliyet göstermeye başlayan TEMA Vakfı ile işbirliği yaparak yeni projelere imza atmayı amaçlıyoruz. Urla'nın geçmişten günümüze kadar gelen güzelliklerine yenilerini katmak, yeşil dokuyu daha da zenginleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Tüm yollar asfaltlanacak
Asfalt ve altyapı çalışmalarını yaparken diğer yandan da altyapısı biten cadde ve sokaklarda ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Başkan Selçuk Karaosmanoğlu "Atatürk Mahallesi'nde tüm çalışmaları tamamladık. İçmeler ve Torasan mahallelerinde asfalt, parke ve çevre düzenleme çalışmalarına başladık. En kısa sürede çalışmaları tamamlayıp Urla'da asfaltsız ve parke taşı döşenmemiş cadde ve sokak bırakmamayı hedefliyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/urla-yi-degistirdik_6764.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!