Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uşak-Banaz Yolu Duble Oluyor

Uşak-Banaz arasındaki 31 kilometrelik karayolunun duble haline getirilmesi için çalışma başlatıldı. Uşak Valisi Ali Fuat Güven başkanlığında to

Yeni Asır
Uşak-Banaz Yolu Duble Oluyor

b>Uşak-Banaz arasındaki 31 kilometrelik karayolunun duble haline getirilmesi için çalışma başlatıldı. Uşak Valisi Ali Fuat Güven başkanlığında toplanan Bölge Müdürleri Komisyonu ilk aşamada Uşak-Banaz arasındaki karayolunun 12 kilometrelik bölümünün yapılmasına, daha sonraki aylarda da DSİ ve Köy Hizmetleri'nin desteği ile tamamının bitirilmesine karar verdi.

Araç parkı hazırlığı
Yapım için araç parkı oluşturulacağını belirten Uşak Valisi Ali Fuat Güven, "Köy Hizmetleri ile ortak çalışıp bu yıl içinde Uşak-Banaz Karayolu'nu duble yol olarak tamamlamak istiyoruz. Bugün saat 11.00'de yapılacak temel atma töreni ile çalışmalar başlayacak. 6 trilyona liraya mal olacak yol için çalışmalara vakit kaybetmeden başlayacağız. Şu anda Özel İdare Müdürlüğü'nden 300 milyar akaryakıt parası ayırdık. Yapmak için acele etmemizin en büyük sebebi Ege Bölgesi'ni Ankara'ya bağlayan en önemli yollardan bir tanesi olmasıdır.

Bu yolu duble yol olarak tamamladığımız takdirde hem zamandan tasarruf sağlayacağız. Hem de trafiği yoğun olan yolda kazaları en aza indireceğiz" dedi.
Yol yapımının önceki yıllarda ihale ile firmalara verildiğini ve maliyetlerin arttığına değinen Vali Güven, "Kamu kurumlarının birleştirilmiş kaynaklarını kullanarak yol maliyetini asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Karayolları, Köy Hizmetleri ve DSİ bünyesindeki iş makinelerini duble yol çalışmalarında kullanacağız. 31 kilometrelik yolu 6 trilyon lira maliyetle bitirmeyi arzuluyoruz. Bu işi kamu kaynakları ile yapmayıp firmalara ihale ile verseydik maliyet en az dört kat artardı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/usak-banaz-yolu-duble-oluyor_10722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!