Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uşak'ta Kentsel Dönüşüm Mutlaka Gerçekleşecek

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ında uygulanmasını istediği kentsel dönüşüm projesi için bazı çevrelerin çocukça yaklaşımlarla karşı çıktığını söyledi.

Yeni Şafak Gazetesi



şak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da uygulanmasını istediği kentsel dönüşüm projesi için bazı çevrelerin çocukça yaklaşımlarla karşı çıktığını söyledi. Kentsel dönüşümün uygulanacağı deri işletmelerinin boşalttığı eski tabakhane bölgesinin tinerciler ve suçluların mekanı haline geldiğini iddia eden Apaydın, "Bu projeyi gerçekleştiremezsek yaptığımız diğer hizmetlerin hiçbir anlamı yok" dedi.

Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Manisa Bölge İdare Mahkemesi'nin Uşak'taki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili belediye meclisinin aldığı kararı iptal etmesiyle başa dönülen projeyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Bölge İdare Mahkemesi, Uşak Belediye Meclisi'nin kentsel dönüşüm projesiyle ilgili sınırların belirlenmesi kararı geçtiğimiz günlerde iptal etmişti. Belediye Başkanı Apaydın, bunun üzerine sivil toplum örgütleriyle yeniden projenin uygulanabilmesi için toplantılar yapmaya başladı.

Konuyla ilgili olarak dün katıldığı AK Parti Uşak Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Mesut Apaydın, bazı kesimlerin projeyi uygulatmamak için çocukça bir anlayışla hareket ettiğini, Başbakan Erdoğan'ında uygulanması istediği projeyi gerçekleştirememeleri halinde kendilerinden hesap sorulacağını açıkladı. Bazı rant çevrelerinin projeye şiddetle karşı çıktıklarını anlatan Başkan Apaydın, " Kentsel dönüşüm alanı şuanda tinercilerin ve suçluların mekanı haline geldi. Biz o bölgede yeni bir şehir kurmak istiyoruz. Ancak bazı rant çevreleri projeyi çocukça bir anlayışla karşı çıkıyorlar. Eski belediye başkanlarımızdan bir tanesi de projenin uygulanmaması için çaba harcıyor ve bölge mahkemesinin kararından sonra bize ÇED için başvuru yaptı. Uşak'ın önünü açacak böyle bir projeyi karşı çıkmak büyük bir hatadır. Sayın Başbakanımız da kentimizi ziyaret ettiğinde kentsel dönüşümün uygulanması için talimat verdi. Eğer biz bu projeyi başaramazsak Başbakan Erdoğan bunun hesabını bizden sorar ve bunun hesabını veremeyiz" dedi.

Uşak Belediyesi olarak son yıllarda her alanda ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini ancak kentsel dönüşüm projesini yapamadıkları zaman bu yatırımların hiçbir anlam ifade etmeyeceğini de söyleyen Mesut Apaydın, " Gerek alt yapıda gerekse diğer alanlarda devasa projelere imza attık. Köprülü kavşak, evsel atık su arıtma tesisi, itfaiye binası, Atatürk Kültür Merkezi ve sayısız parklar inşa ettik. Şimdi de 10 milyon YTL değerinde içme suyu arıtma tesisi yapıyoruz. Bütün bunların bir anlam kazanabilmesi için kentsel dönüşüm projesini başarmak zorundayız. Aksi takdirde yaptığımız yatırımların hiçbir anlamı kalmaz" diyerek AK Partililerden destek istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/usakta-kentsel-donusum-mutlaka-gerceklesecek_58469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!