Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uşak’ta Müze Yeri Aranıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un dünyaca ünlü Karun Hazineleri’nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi’ni yetersiz bulmasının ardından kentte yeni müze için yer arayışlarına başlandı.

NTV-MSNBC



ültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un dünyaca ünlü Karun Hazineleri’nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi’ni yetersiz bulmasının ardından kentte yeni müze için yer arayışlarına başlandı.

Koç’un, Uşak ziyareti sırasında “Bana müze için on bin metrekarelik yer gösterin, yani arsa sorununu çözümleyin, size bu yatırım için ve kentteki tarihi evlerin de restorasyonu için 2,5 Trilyona yakın ödenek göndereyim” sözü yerel yönetimi harekete geçirdi.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın “Sayın Bakanımızın verdiği bu söz bizi çok mennun etti. Arkeoloji Müzemize yeni bir bina ile tarihi evlerin restorasyonu için hemen çalışmalara başladık. Bakan söz vermişken fırsatı ve önemlisi parayı kaçırmak istemiyoruz. En geç bir ay içinde harekete geçerek modern bir müze ile evlerin restorasyonuna başlamak istiyoruz” dedi.

Kent merkezinde restore edilmeyi bekleyen 150 tescilli tarihi değeri olan ev bulunduğunu belirten Apaydın, “Bu evleri belediye olarak bizim restore etmemiz mümkün değil. Şu anda restorasyonu yapıp, işletme ya da ziyarete açmak istediğimiz Yörük Evi ve Dokur Evi adlı iki güzel tarihi ev bulunmakta.

Bu evlerden Yörük Evi için 250 bin YTL, Dokur Evi içinde 350 bin YTL olmak üzere 600 bin YTL. ye ihtiyaç var. Sayın Bakanımız Yörük Evi için gerekli 250 bin YTL.yi hemen göndereceğini söyledi.Dokur Evi içinde projesini hazrlayıp ihaleye açtığımız takdirde restorasyon için gerekli olan 350 bin YTL. de gönderilecek” diye konuştu.

Taşkın Özler

http://www.yapi.com.tr/haberler/usakta-muze-yeri-araniyor_30712.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!