Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Van’da Altyapı Yatırımları Hızla Tamamlanıyor

Van’ın en temel problemleri olan altyapıdan toplu konuta, yol, asfalt, köprü ve şehir geçişlerinden onarım ve bakım hizmetlerine kadar birçok proje

Zaman



b>Van’ın en temel problemleri olan altyapıdan toplu konuta, yol, asfalt, köprü ve şehir geçişlerinden onarım ve bakım hizmetlerine kadar birçok proje başlatılırken, geçen bir yıllık dönemde 30’un üzerinde proje tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik ile Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen’in girişimleri Van’ı adeta şantiye şehrine çevirdi.

Alınan bilgiye göre; Van’da 2003’te Başkale ve Bahçesaray devlet hastaneleri, Çaldıran Yukarı Güldüren Sağlık Evi, 8 derslikli Merkez Beyüzümü İlköğretim Okulu, 5 derslikli Çatak Alaçayır, 5 derslikli, lojmanlı Erciş Aşağı Işıklı, 3 derslikli, lojmanlı Özalp Yukarı Tolgalı İlköğretim Okulu, Merkez Köşebaşı İlköğretim Okulu ek derslik, Merkez Ağzıkara İlköğretim Okulu ek derslik ve Merkez Ilıkaynak İlköğretim Okulu lojmanı bitirildi.

Van’da kanalizasyon ve arıtma tesisleri ile kolektör hatlarının yenilenmesi için 20 trilyon ödenek ayrıldı. 200 toplu konut sayısı 2 bin 800’e çıkarıldı. İhalesi yapılacak ve bir bölümü Kevenli bir bölümü de Edremit’te bulunan projenin Van’a getirisi 200 trilyon civarında olacak. 2003’te Karayolları olarak yapılan toplam harcama tutarı ise 11 trilyon TL.

Yapımı devam eden veya tamamlanan projeler şöyle:

Engil Köprüsü: Köprü trafiğe açıldı.

Erciş-MuradiyeÇaldıran Devlet Yolu: Erciş Şeker Fabrikası’na kadarki kısım bölünmüş yol olarak tamamlanmış olup 1 trilyon harcandı.

Van Şehir Geçişi: Yaya kaldırımı yapıldı, 142 milyar harcandı. İl genelinde 45 km. astarlı, 122 km. astarsız onarım yapıldı; 1 trilyon 852 milyar lira harcama yapıldı. 2003 yılında yol bakım onarım hizmetleri için 273 milyar harcama yapıldı. İl genelinde oto korkuluk yapılması, sinyalizasyon sistemi kurulması ve rutin trafik hizmetleri için toplam 353 milyar, bakımevlerinin onarımı için de 111 milyar lira harcandı.

Çevre Yolu: Edremit yolundan Kurubaş istikametine, Haçort’tan Özalp yoluna, oradan Şahbağı ve Erciş yoluna bağlanan 32 km. uzunluğunda transit bir yol.

Sahil Bandı Yolu: Gölün çevresini güzelleştirecek gezi, piknik, spor, eğlence alanlarının bulunacağı kordon boyu yolu; yolun uzunluğu 14,5 km.

Duble yollar: Tatvan-Van ve Erciş-Van arası duble yol bu yıl bitirilecek. Kuzgınkıran Tüneli: Yapımına bu yıl başlanacak.

Van-Erciş Devlet Yolu: 10-23 kilometreler arası asfaltlama yapıldı, 23-30 kilometreler arası alt temel seviyesinde bölünmüş yol olarak tamamlandı, şu ana kadar 1 trilyon 529 milyar harcama yapıldı.

Özalp-SarayKapıköy Devlet Yolu: 7 km.’si temel seviyesinde tamamlanmış olup 640 milyar TL. harcandı.

Çatak-Bahçesaray Yolu: 51-63. kilometreler arası toprak ve sanat işleri tamamlanmış olup 3 taşerona toplam 1 trilyon 450 milyar ödeme yapıldı.

Hizan-SoğuksuBahçesaray Yolu: 42 km yolun onarımı tamamlanmış olup, alt temel çekilerek yol trafiğe açıldı, 1 trilyon 648 milyar harcama yapıldı.

Çelebibağı Şehir Geçişi: 3 km.’lik şehir geçişi alt temel seviyesinde tamamlanmış olup 495 milyar TL. harcandı.

Ablengez Köprüsü: Köprünün temel çalışmalarına başlandı, 101 milyar TL. harcama yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vanda-altyapi-yatirimlari-hizla-tamamlaniyor_9856.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!