Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Van'da ''Deprem Araştırma Merkezi'' Kurulacak

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ''İşler normale döndüğü zaman bir Deprem Araştırma Merkezi kuracağız. Bu anlamda öğretim üyelerimize daha fazla imkan vereceğiz, elimizden gelen her şeyi yapacağız'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Van'da ''Deprem Araştırma Merkezi'' Kurulacak

Foto: Ali İhsan Öztürk (AA)

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6'lık depremler sonrası bile öğretim üyelerinin yürekleriyle çalıştıklarını belirtti.

Battal, ''Hiçbiri medyatik olmanın peşinde değil. Çalışmalarını yapıp yayımlıyorlar. Depremi en iyi yorumlayan, en iyi çalışan araştırmacılar bizim öğretim üyelerimiz oldu. Hala da alandalar'' dedi.

İkinci deprem olmadan önce bazı öğretim üyeleriyle bir araya gelerek deprem konusunu masaya yatırdıklarını anlatan Battal, şöyle devam etti:

''İşler normale döndüğü zaman bir Deprem Araştırma Merkezi kuracağız. Bu anlamda öğretim üyelerimize daha fazla imkan vereceğiz, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu bölgede özellikle bunun yapılması lazım. Deprem Araştırma Merkezinden sadece 'deprem olacak mı olmayacak mı konusu araştırılacak' anlamı algılanmasın. Şehircilikten tutun bina ve zemin karakteristiğine kadar, bina ile zeminin ilişkisinin kurulmasına kadar her yönüyle bunları merkezin içine almamız gerek.''

Güçlü bir merkez kuracaklarını belirten Prof. Dr. Battal, ''İnşallah ondan sonra birçok şey derli toplu olacak ve basına da anlık bilgiler servis edilebilecek'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/vanda-deprem-arastirma-merkezi-kurulacak_89740.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!