Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Vestel: Hidrojen Pili Yaptık, 2006’da Pazardayız

Vestel: Hidrojen Pili Yaptık, 2006’da Pazardayız

Hürriyet
Vestel: Hidrojen Pili Yaptık, 2006’da Pazardayız

lternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi konusundaki çalışmalarını sürdüren Zorlu Grubu, hidrojenle çalışacak ürünlerini 2006’da tüketiciyle buluşturmayı planlıyor.

Bilgisayar, cep telefonu, sabit veya taşınabilir her türlü cihaza enerji sağlamak için geliştirilen yakıt pillerine patent aldıklarını söyleyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, ‘2 yıllık çalışmanın ardından hayatımızda önemli yer tutan bazı ürünlerin alternatif enerjilerle çalışmasını sağladık. Yeni ürünlerimizi Vestel markasıyla geliştirip, 2006’dan itibaren hem Türkiye hem de dünyada piyasaya sunacağız’ dedi.

10 MİLYON DOLAR HARCANDI:
Vestel, bugün İstanbul’da başlayacak ‘Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Kongre Ve Fuarı’ndan öncesi hidrojen ve alternatif enerji teknolojileri alanında yaptığı çalışmalarını tanıttı. 10 milyon dolarlık bir harcama ile hidrojenli yakıt pillerinin yanı sıra, konutların enerji ihtiyacını karşılayacak katı-oksit yakıt pilleri ve sıvı olarak elde edilen hidrojenin güvenli olarak taşınıp depolanmasına yönelik yeni teknikler geliştirdiklerini açıklayan Yüngül, ‘Enerji konusunun maliyetlerin artması ve kaynakların azalması sebebiyle gelecekte büyük bir sorun olacağını tespit ettik. Buna karşılık Türkiye’nin kaynaklarını ortaya koyarken, kendi grubumuzun da bir enerji ve teknoloji şirketi olduğundan yola çıktık. Sonunda bunlardan bir helva yapmaya karar verdik’ diye konuştu.

2 YILDA EVLERE GİRECEK:
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ultav da, geliştirdikleri hidrojen teknolojisini 1 yılda ürün noktasına getireceklerini, 2 yılda her evde ve güç kullanan her cihazla birlikte kullanılacak şekilde yaygınlaştıracaklarını söyledi. Teknolojinin, tüketiciye ulaşması için hacim olarak küçülüp, maliyetinin düşmesine çalıştıklarını da vurgulayan Ultav şöyle konuştu: ‘Dünyada halihazırdaki 2 KW’lık yakıt pilleri 4-5 bin dolardan satılıyor. Biz bunları tüketicilerin kullanacağı cihazlar için düşündüğümüzden 1000 dolar seviyelerine çekmeye çalışacağız. Bu teknolojiyi evdeki ürünlerde de kullanılacak şekilde üretecek olan firma, Avrupa’daki evlerin yüzde 25’inden fazlasına birden fazla televizyonunu sokan Vestel olacaktır.’

HİDROJEN EKONOMİK:
Zorlu Enerji Grubu Genel Müdürü Erhan Çetinok ise, hidrojen teknolojisinin hem tüketiciler hem de ülke için ekonomik bir alternatif enerji kaynağı olduğuna dikkat çekti. Çetinok, hidrojenin Karadeniz’de bulunan hidrojen sülfür, havada bulunan hidrojenden ve linyitin yanı sıra doğal gazdan da elde edilebileceğini belirterek, ‘Doğal gaz, hidrojen enerjisi kaynağı olarak kullanıldığında şu an kullanılmakta olduğundan yüzde 30 daha fazla verim sağlayabiliyor’ dedi.

Zorlu, Japonlar’ın yakıt pili ihalesine giriyor
ZORLU Grubu’nun teknolojiye yaptığı yatırımla bilgi birikimini dünyaya ihraç edecek seviyeye geldiğini söyleyen Ömer Yüngül, Tokyo Belediyesi’nin evlerde kullanılacak 100 bin yakıt pili için açtığı ihaleye katılacaklarını bildirdi. Büyük şehirlerin yakıt pili kullanımını desteklediklerini belirten Yüngül, ihale sürecinde 3-4 firmayla yarışacaklarını kaydetti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/vestel-hidrojen-pili-yaptik-2006da-pazardayiz_30246.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!