Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

VitrA Rakiplerini Alıp Büyüdü, Avrupa'da İlk Üçe Girme Yolu Açıldı

Eczacıbaşı Holding, satın aldığı şirketlerle Avrupa'nın 6'ncı markası konumuna getirdiği VitrA'yı önümüzdeki 3 yılda ilk üçe sokacak. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, dış pazarlarda rekabet için şirketler alıp, dünya markası olmak gerektiğini söyledi. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç,

Hürriyet Gazetesi
VitrA Rakiplerini Alıp Büyüdü, Avrupa'da İlk Üçe Girme Yolu Açıldı

Eczacıbaşı Holding, satın aldığı şirketlerle Avrupa’nın 6’ncı markası konumuna getirdiği VitrA’yı önümüzdeki 3 yılda ilk üçe sokacak. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, dış pazarlarda rekabet için şirketler alıp, dünya markası olmak gerektiğini söyledi. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, "Gelirlerimizin yüzde 65’i yurtdışı kaynaklı" dedi.

Yeni bin yıla strateji değişikliğine giderek, VitrA’yı dünya markası yapmak hedefiyle giren Eczacıbaşı, şimdi bu kararın meyvelerini topluyor. Son 7 yılda Roca, Giohe, Sanitec, Ideal Standard ve Marazzi’nin ardından Avrupa’nın 6’ncı büyük markası konumuna gelen VitrA’yı önümüzdeki 3 yıl içinde ilk üç marka arasına sokmayı hedefleyen Eczacıbaşı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Artık dışarıda rekabet edebilmek için şirketler alıp, dünya markası olma zorunluluğu var. Dünya çapında lider olan kuruluşlar arasına girmek, müşteriler arasında hatırlanır marka olmak gerekiyor. Bu da satın almalarla mümkün olabiliyor" dedi. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç da, "2000’li yılların başında VitrA’yı yeniden tanımladık. Alanında dünyanın en güçlü kuruluşlarından biri konumuna getirdik. Artık, gelirlerimizin yüzde 35’i yurtiçi, yüzde 65’i de yurtdışından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Pazara yakınlık avantaj

Almanya, İrlanda ve Fransa’daki tesis sayısı 9’a ulaşan, önümüzdeki yıl da 25 milyon dolarlık yatırımla Rusya tesislerini devreye sokacak olan Eczacıbaşı Grubu, VitrA’nın 50’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle Almanya’daki tesislerine basın gezisi düzenledi. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı’nın yanı sıra, grubun üst düzey yöneticilerinin katıldığı gezide, Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan, "Grup olarak banyo yaşam alanında dünyanın en önde gelen kuruluşları arasına girmeyi hedefliyoruz. Bunu da pazara yakın üretim yaparak ve önemli markaları bünyemize katarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

42 farklı kuruluş

Yurtdışındaki ilk tesislerini 2001’de Dublin’de alarak Vitra İrlanda’yı oluşturduklarına dikkat çeken Karamercan, "2005’de Alman Engers’i, 2007’de Villeroy & Boch’un karo bölümünü, bu yılda Avrupa’da pazar lideri Burgbad’ın çoğunluk hisselerini alarak bünyemize kattık. Böylece yapı ürünleri grubunda 15, sağlık grubunda 9, tüketim ürünleri grubunda 5, diğer alanlarda da 13 olmak üzere toplam 42 kuruluşa ulaştık" diye konuştu. 2000’li yılların başında VitrA’yı yeniden tanımladıklarına dikkat çeken Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç da şunları söyledi: "70 milyon Euro’luk yatırımla bünyemize kattığımız Burgbad’ın Almanya’da 3, Fransa’da da 1 banyo mobilya fabrikası bulunuyor."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/vitra-rakiplerini-alip-buyudu-avrupada-ilk-uce-girme-yolu-acildi_64125.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!