Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

WAF Yılın Binası Ödülünün Sahibi Zaha Hadid Architects'in MAXXI'si Oldu




‘Kültür’ kategorisinde ismini finale taşıyan MAXXI Ulusal XXI.Yüzyıl Sanatları Müzesi (MAXXI, National Museum of XXI Century Arts), 14 finalist arasından sıyrılarak ‘Yılın Binası’ unvanının da sahibi oldu. Böylelikle proje, prestijli Stirling Ödülü’nden sonra 2010 yılındaki ikinci zaferini kazanarak ‘Zaha Hadid Architects’i Dünya Mimarlık Festivali’nde de (WAF), mutlu sona ulaştırdı.

MAXXI; MoMA Direktörü Barry Bergdoll, ünlü Meksikalı mimar Enrique Norten, İngiliz mimar-mühendis Hanif Kara ve finalistler arasında bulunan Tagliablue’nun yerine göreve getirilen Kathryn Gustafson ile World Architecture Community kurucusu Paul Finch’in yer aldığı ‘süper jüri’ tarafından yapılan değerlendirme sonucunda seçildi. Jüri başkanı olarak görev yapması beklenen Arata Isozaki ise, rahatsızlığı nedeniyle değerlendirmelere katılamadı.

Dünya Mimarlık Festivali kapanışında, WA Community kurucusu Paul Finch tarafından gerçekleştirilen coşkulu bir sunuş ile katılımcılara, yarışmacılara ve basın mensuplarına duyurulan sonuç, sürpriz olmadı. Festivalin son gününde gerçekleştirilen kategori birincileri sunumları sırasında ‘süper jüri’ tarafından müthiş olumlu tepkiler ile karşılandığı gözlemlenen proje, bir anlamda tam not aldı.

Değerlendirme maratonu boyunca hemen her finalist projenin kentsel alan ve topografya içerisindeki duruşunu kıyasıya eleştiren peyzaj mimarı Kathryn Gustafson’un MAXXI hakkındaki “Çevresine bir yandan müthiş bir tezat oluşturuyor, diğer yandan ise ona ‘cuk’ diye oturuyor” yorumu, projenin hayranlık ile karşılandığına dair ilk ipuçlarını verdi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/waf-yilin-binasi-odulunun-sahibi-zaha-hadid-architectsin-maxxisi-oldu_96432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!