Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancıya Mülkte Almanlar Önde

Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ali Anbar, 19 Haziran itibariyle Türkiye’de yabancılara ait toplam taşınmazın 79 bin 813 adet ve 53 bin dönüm olduğunu açıkladı. İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen panelde konuşan Anbar, bu taşınmazlara sahip olan kişi sayısının 89 bin 949 kişi olduğunu iletti.

Milliyet Gazetesi
Yabancıya Mülkte Almanlar Önde

Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ali Anbar, 19 Haziran itibariyle Türkiye’de yabancılara ait toplam taşınmazın 79 bin 813 adet ve 53 bin dönüm olduğunu açıkladı. İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlenen  panelde konuşan Anbar, bu taşınmazlara sahip olan kişi sayısının 89 bin 949 kişi olduğunu iletti.

Anbar, en çok taşınmaz edinen ülkeler sıralamasına bakıldığında Almanya’nın 22 bin 723 adetle birinci olduğunu, yabancıların en çok taşınmaz mal edindikleri iller sıralamasında, 23 bin 883 adet taşınmaz mal sayısıyla Antalya’nın başı çektiğini ifade etti.

İkinci sırada Muğla var

Anbar’ın verdiği rakamlara göre yabancıların en çok gayrimenkul aldığı ikinci kent Muğla. İsrail uyruklu gerçek kişilerin, 6 ay geçerli ikamet izni bulunması kaydıyla bir konut edinebildiklerini anlatan Anbar, İsraillilerin, İstanbul’da 67 adet, Antalya’da 9 adet, İzmir’de 8 adet, Yalovada 6 adet, Tekirdağ’da 3 adet, Çanakkale ve Muğla’da 2’şer adet olmak üzere toplam 97 adet taşınmaza sahip olduklarını ifade etti.

Anbar, Yunanistan vatandaşlarının Türkiye’nin kıyı ve hudut bölgelerinde kanuni miras dışında taşınmaz edinemediklerini belirterek, kıyı ve hudut bölgesi olmayan iç bölgelerde mülk edinimlerinin yasal kısıtlamalar çerçevesinde mümkün olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yabanciya-mulkte-almanlar-onde_70235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!