Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul Ticaret Odası'nda...

Yalçıntaş Çekilmeli Çünkü Bana Borcu Var

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) seçim rekabeti kızışıyor. Pazartesi günü yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimleri öncesinde mevcut başkanlara rakip çıkmazken hafta içinde adaylığını açıklayan sürpriz isimler, başkanlık koltuğu için yarışa girdi. İTO'da İbrahim Çağlar Murat Yalçıntaş'a, İSO'da ise

Referans Gazetesi
Yalçıntaş Çekilmeli Çünkü Bana Borcu Var

/P>

Tanıl Küçük: İSO son kale kaptırmayız
Süleyman Orakçıoğlu: Ankara destekli değiliz

İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) yeniden başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılan Tanıl Küçük'e ciddi bir rakip çıktı. Pazartesi günü yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerinde, 56 komitenin 21'inde çift, 2'sinde ise 3 liste yarışmıştı. 11-12 çift liste bekleyen Başkan Tanıl Küçük, bu gelişmeye şaşırmış, ancak en ciddi rakip görünen Erdal Bahçıvan'ın Hüsamettin Kavi'nin yerine meclis başkanlığına aday olmasıyla rahatlamıştı. Küçük, yeniden başkanlık koltuğuna oturmayı beklerken son anda Süleyman Orakçıoğlu'nun liderlik yarışına katılması İSO'da dengeleri değiştirdi. 

Küçük, konuyla ilgili yorum yapmak istemezken Küçük'ü destekleyen işadamları, AK Parti'nin son olarak da İSO'ya müdahale ettiğini, bunun için de en güçlü isim olarak Süleyman Orakçıoğlu'nu belirlediğini kaydetti. İşadamları, "Seçimlerde güçlü bir muhalefetin olmaması nedeniyle Orakçıoğlu'nun adı son anda Ankara talimatlı olarak geldi. İmaj değişikliği için Orakçıoğlu'nun ismini seçtiler. Orakçıoğlu, İSO'da formasyon değişikliği için AK Parti'nin öncü kuvveti olacak. Ancak İSO'nun temeli sağlam. İSO'da Orakçıoğlu'na karşı ciddi bir refleks oluşacak ve kolay kolay teslim olunmayacak. İSO son kalelerden, kaptırmayız" açıklamasını yapıyor.
 
Ankara'ya endeksli değiliz

Tanıl Küçük'e karşı "Değişim Grubu" adıyla birleşen muhalefet ise Süleyman Orakçıoğlu'nun adı üzerinde anlaştı. 4-5 aday belirlediklerini, ancak bir çatlak oluşmaması için en sonunda tek aday olarak çıkma kararı aldıklarını anlatan Orakçıoğlu, "Ankara'nın desteğini aldı" iddialarına karşı çıkıyor. "Ankara'ya endeksli değiliz. Listemiz bu argümanı çürütecek nitelikle. Sonuna kadar birlikte hareket edeceğiz" diyen Orakçıoğlu, hangi iktidar olursa olsun, çözüm için iktidarla da diyalog halinde olunması gerektiğini söyledi. İSO'nun son yıllarda etkinliğini kaybettiğini savunan Orakçıoğlu, şöyle konuştu: "Türk sanayiinin gücünün yüzde 40'ını temsil eden bir kurum, yurtdışında da bu gücünü ortaya koymalı. Uluslararası network'ü oluşturarak, üyelerine yeni açılımlar sağlamalı. Türk sanayii üretimde çağ atladı, pazarlama konusunda bu gücünü ve etkinliğini de göstermeli. Proje üreterek, yeni kaynaklar yaratmalı. Ar-Ge ve tasarımla öne çıkmalı."

Orakçıoğlu ile birlikte hareket ettiğini vurgulayan Adnan Dalgakıran ise İSO'da 6 yıldır hiçbir şey yapılmadığını savunarak "Tanıl Bey, bugüne kadar ne yaptı da bundan sonra yapacak. 4 yıldır meclise gelip oturmak dışında hiçbir şey yapılmadı. Sektörün sorunları bile konulmadı. Dostlar alışverişte görsün şeklinde hareket ediliyor. 20 milyon TL bütçeli bir oda sadece şikâyet eder mi? Mevcut başkan, Başbakan'dan randevu bile alamıyor. Çünkü muhalefet partisi gibi hareket ediyor. Ama kendisi de demokrasinin bir gram bile içine işlemediği birisi. Bunları dile getirince ise 'Ankara istiyor o yüzden böyle oldu' diyor" dedi.
 
İSO'da 'Değişim Grubu'nun listesi

Süleyman Orakçıoğlu
Adnan Dalgakıran
Gülsüm Azeri
İmam Altınbaş
Selahattin Akaydın
 
YASED bugün seçime gidiyor

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) 28. Olağan Seçimli Genel Kurulu, bugün yapılacak. Sabancı Holding'de gerçekleşecek genel kurula, Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış da onur konuğu olarak katılacak. Bağış'ın, "Türkiye'nin AB katılım sürecindeki gelişmeler" hakkında fikir ve öngörülerini paylaşacağı toplantıda, YASED'in geçmiş dönem çalışmalarının değerlendirilmesiyle birlikte yakın gelecekteki çalışma gündemi de paylaşılacak. YASED'de seçimle birlikte yönetim kurulunun üçte bir oranında değişmesi beklenirken YASED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Uysal da görevini devredecek. Yeni dönemde yönetim kurulunda da olmayacağını açıklayan Uysal, "YASED yönetim prensibi olarak her seçim döneminde yönetim kurulu üyelerinin üçte bir oranında değişmesi kararı aldık. Böylece derneğe sürekli bir taze kan gelmesi hedefleniyor. Zaten tüzük gereği 2 dönemden fazla başkanlık da yapılamayacak" demişti. YASED yönetimine gelecek yeni isimler arasında ise Nortel Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay, P&G Kafkasya ve Orta Asya Bölge Başkan Yardımcısı ve P&G Türkiye Genel Müdürü Saffet Karpat, Waterhouse Coopers Başkanı Adnan Nas ile HSBC Bank Türkiye Genel Müdürü Piraye Antika bulunuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yalcintas-cekilmeli-cunku-bana-borcu-var_66998.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!