Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalıtım Sektöründeki İlk CE İşaretini Türkiye’de İzocam Aldı

Türkiye yalıtım sektörünün lider ismi İzocam, üstün üretim teknolojisini, güvenilir ürünlerini ve kalite güvence sistemini “CE Sertifikası” alarak

PVC Market
Yalıtım Sektöründeki İlk CE İşaretini Türkiye’de İzocam Aldı

b>Türkiye yalıtım sektörünün lider ismi İzocam, üstün üretim teknolojisini, güvenilir ürünlerini ve kalite güvence sistemini “CE Sertifikası” alarak bir kez daha kanıtladı.

İzocam, Avrupa standartlarındaki üretimi ile yalıtım sektöründe “CE Sertifikası” alan ilk Türk markası oldu.AB üyesi ülkelerde yalıtım malzemeleri için, 13 Mayıs 2003 tarihinden itibaren kullanımı zorunlu olan CE işaretini, bugün Türkiye Yalıtım Sektörü’nde sadece İzocam ürünleri taşıyor. Avrupa Birliği yetkili kuruluşlarının özel laboratuarlarında teknik değerleri test edilen İzocam Camyünü ve Taşyünü ürünleri 11 Nisan 2003 tarihinde “CE” uygunluk belgesine sahip oldu. Sektöründe kalite standartlarının yerleşmesi konusundaki çabaları ile tanınan İzocam, sektörün geleceğinin ve pazarın büyümesinin tek koşulunun kaliteli hizmet ve güvenilir ürünler sunmak olduğuna inanıyor. Bu inancından hareketle sektörde CE Sertifikası alan ilk şirket olarak, öncü misyonunu devam ettiriyor.

CE işareti nedir?
CE işareti, Avrupa Birliği’nin, teknik mevzuat uyumu çerçevesinde 1985 yılında benimsediği Yeni Yaklaşım Politikası kapsamında hazırlanmıştır. Yeni Yaklaşım Direktifleri çeşitli ürünler için sağlık, güvenlik, çevre ve tüketiciyi koruma konularında zorunlu şartları içermektedir. CE işareti, bu kapsama giren ürünlerin, direktiflerdeki ilgili teknik düzenlemelere uygun olarak üretildiklerini ve bu uygunluğun üretici ya da onaylanmış kuruluşlar tarafından doğrulandığını gösteren bir birlik işaretidir.
CE işareti”, taşımayan ürünler, AB’de pazarlanamaz ve bu işareti taşıması gerektiği halde taşımayan ürünün AB üyesi ülkelere ihracatı mümkün değildir. Diğer bir ifadeyle, bu işaret, ürünlerin, AB üyesi ülkelerde serbest dolaşıma çıkabilmesi için bir çeşit pasaport işlevi görmektedir. Türkiye’nin de Avrupa Birliği mevzuatını uyumlaştırarak uygulayacak olması nedeniyle, ilgili mevzuatın yürürlüğe girmesiyle birlikte, ülkemizde piyasaya arz edilecek ürünlerin de bu işareti taşıması zorunlu hale gelecektir. Mevzuat uyumu tamamlandıktan sonra bu işareti taşımayan ürünlerin iç piyasaya arz edilmesi de mümkün olmayacaktır.
CE işareti ile sektöründe bir ilki gerçekleştiren İzocam’ın kalite standartları alanında sahip olduğu diğer belgeler: TSE, ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim sistemi Belgesi, 0HSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yalitim-sektorundeki-ilk-ce-isaretini-turkiyede-izocam-aldi_5576.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!