Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapamazsa Biz Yaparız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bağış, İzmir metrosunun bitirileceği açıklanan 31 Aralık 2010 tarihinin 2011 yılının Nisan ya da Ağustos ayları olarak revize edilmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine bir değerlendirme yaptı.

Hürriyet Ege
Yapamazsa Biz Yaparız

Bakan Bağış, İzmir metrosunun bitirileceği açıklanan 31 Aralık 2010 tarihinin 2011 yılının Nisan ya da Ağustos ayları olarak revize edilmesiyle ilgili görüşlerini bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bağış, İzmir metrosunun bitirileceği açıklanan 31 Aralık 2010 tarihinin 2011 yılının Nisan ya da Ağustos ayları olarak revize edilmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine bir değerlendirme yaptı. Bağış, AB standartlarının yakalanması açısından toplu ulaşımın büyük önem taşıdığını belirterek, “İzmir’de yaşanan sıkıntı sadece İzmir’e has bir konu değil. Birçok yerde bu tür eksiklikler var. Ne tesadüftür ki bu tür sıkıntıların yaşandığı yerlerde hep aynı zihniyetle karşı karşıya kalıyoruz. Türk milletinin adını duyduğu zaman tek kanallı siyah beyaz televizyonu ve manyetolu telefonu hatırlatan bir anlayışın neticesidir bu gördüğünüz haritalar” dedi.

Herkesin iktidarıyız

İzmir Belediyesi’nin bunu yapacağım iddiasıyla yola çıktığını söyleyen bağış sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaman çok gecikince Hükümet’e ‘Ben bu işin altından kalkamıyorum. Türkiye’nin de uluslararası kamuoyunda rezil olma ihtimali var’ dedi ve Hükümet’ten destek istedi. O zaman Başbakan, Taha Bey’i (Aksoy) görevlendirdi ve yaptı. Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi bu işi (metroyu) yapamayacağını söylüyorsa biz merkezi Hükümet olarak bu işe bir el atalım, bakalım, inceleyelim. İmkanlar dahilinde bu işi yapar mıyız yapmaz mıyız diye değerlendirelim ama İzmir Büyükşehir Belediyesi bu işlerin altından kalkamıyor diye biz İzmirli’yi mağdur etmeyiz. İzmir’in ihtiyaçları Türkiye için, AKP için önemlidir. Çünkü biz Türkiye’de  herkesin iktidarıyız. Bize oy veren vermeyen herkesin tüm derdi bizim derdimizdir.”

Nezaket göstermedi

Sorunlara çare aradıklarını dile getiren Bakan Bağış, “Bunların hepsini istişare ederiz ve çarelerini bulmanın da yollarını ararız. Bugün buraya Türkiye Cumhuriyeti’nin Devlet Bakanı olarak geldim. Tükiye’deki tüm partilerin programında yer alan bir konudan sorumluyum. TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin tüzüklerine ve parti programlarına bakarsanız, AB sürecini destekledikleri iddiasını görürsünüz. Ama İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı daha bugüne kadar hiçbir gelişinde beni karşılama nezaketinde bulunmadı, programlarıma katılma nezaketinde bulunmadı. Yine de kendisinin AB sürecinde bizlerden bir beklentisi ve desteği varsa ben kendisine nezaketsizliğine rağmen her türlü katkıyı göstermeye hazırım” dedi.

İzmir Avrupalı’dır

Devlet Bakanı Egemen Bağış, İzmir’in AB üyesi tüm şehirlerden daha Avrupalı olduğunu vurgulayaarak, “Özellikle son üye 12 ülkeye karşılaştırıldığı zaman İzmir, Türkiye’nin göznurudur, uluslararası fuarcılıkta öncü şehirlerden biridir. Avrupalılar’ın sorunu, İzmir’i daha yakından tanımamaktan geçiyor” dedi. Bakan Bağış’ın ardından AKP İzmir Milletvekili Taha Aksoy, İzmir metrosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Metro bitmiş olduğu zaman bitecek. Ben söze inanmıyorum. Mayıs dendi ama üzerinden iki mayıs geçti” derken, AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi de “Allah’ın günü bitmez. Eğer yadıma ihtiyacı varsa biz milletvekilleri olarak Hükümet’le aracı oluruz. Ancak bizden yadım isteyen yok. Bu verilen üçüncü söz” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapamazsa-biz-yapariz_80454.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!