Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı 1-2-3-4 çıktı

Sedad H. Eldem’in Yapı (1) kitabının önsözünde vurguladığı gibi, bu kitap ‘geleneksel ve modern’ yapı teknik ve detaylarını, yurtiçi ve yurtdışından uygulama projesi örneklerini içermektedir.

yapi.com.tr
Yapı 1-2-3-4 çıktı

edad H. Eldem’in Yapı (1) kitabının önsözünde vurguladığı gibi, bu kitap ‘geleneksel ve modern’ yapı teknik ve detaylarını, yurtiçi ve yurtdışından uygulama projesi örneklerini içermektedir.

Yapı (1), Yapı 2, Yapı 3 ve Yapı 4 kitapları bu ciltte birleştirilerek düzeltmelerle sunulmaktadır. Yığma yapım tekniğinden, çelik taşıyıcı sisteme, membran sistemlere kadar geniş bir yelpazede mimari uygulamaların gerçekleştiği Türkiye’de yapı ve detay içerikli kaynaklara gereksinim duyulmaktadır. Eldem’in belirttiği gibi mimarların yapı tekniği bilgisine; uygulama, malzeme ve detay bilgisine sahip olmaları önemlidir. Ayrıca mimar ve öğrencilerin, boyutu ne olursa olsun tüm projelerinde detaya kadar tasarlayıp inmelerinin önemi de tekrarlanmalıdır. Yapı / 1-2-3-4 kitabı yapı ve detay alanında çeşitli konulara değinmekte; basit tekniklerden özel tekniklere uzanan farklı yapım sistemlerine ve detaylara yer vermekte, uygulama projeleriyle desteklenmektedir.

Farklı coğrafyalardaki güncel mimarlık ürünlerine baktığımızda, kuramsal-teknolojik alt yapısını çeşitli yayınlar ve alan gezileri ile izleyebildiğimiz yeni anlayışların çeşitlendiğini görmekteyiz. İngilizcesi ‘blob’, ‘fold’ ve ‘box’ lar olarak adlandırılan, ‘kabarcık’, ‘katlantı’ ve ‘kutu’ lar artık mimari biçim ve mekan anlayışını yönlendiriyor. Bilgisayar destekli malzeme ve üretim araştırmaları alışageldiğimiz zemin-duvar-tavan düzlemlerinden oluşan mekan anlayışımızı değiştirmeye, sorgulatmaya zorluyor. Ekolojik ve hafif malzemeler, kuru montaj teknikleri, kişiye özel toplu üretim teknolojisi, kuram ve uygulama alanlarında tüm dünyada deneysel seviyede yaygınlaşıyor. Işığa karşı yarı geçirgen olan beton paneller, yüksek dayanıklılıkta ve ince kesitli beton, üç boyutlu bilgisayar modelleme teknikleri ile tasarlanan ve ölçülendirilen serbest-akıcı formlar ve bunların dijital ortamda üretilen alüminyum, fiberglas, ahşap kompozit, vb malzemeden taşıyıcıları ve kabukları bu deneysel çabaların uygulamaya yansıyan örnekleri oluyor. Bu yenilik ve değişimlere açık olabilmek için malzeme ve detayın özünün anlaşılmasının önemi vurgulanmalıdır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-1-2-3-4-cikti_29982.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!