Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu 4. Genel Kurulu Yapıldı

Yapılan seçimde Adnan İğnebekçili yeniden üç yıllığına YÜF Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, yeni yönetim kurulu da belirlendi.

yapi.com.tr
Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu 4. Genel Kurulu Yapıldı

apı malzemeleri sektörünün rekabet gücünün artırılarak uluslararası ekonomik sistemde daha etkin hale getirilmesi hedefiyle 2005 yılında kurulan YÜF (Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu), 4’üncü Genel Kurulunu 11 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Adnan İğnebekçili yeniden üç yıllığına YÜF Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, yeni yönetim kurulu da belirlendi.

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu’nu oluşturan ilgili birliklerin ve başkanlık divanlarının katıldığı Genel Kurul’da ekonomide ve sektördeki son gelişmeler değerlendirildi. Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili yaptığı konuşmada büyüyen ve gelişen yapısına paralel olarak YÜF’ün değişen dünya ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda sektöre sunduğu hizmetleri artırarak Türk sanayinde diğer sektörlere örnek olmaya devam edeceğini belirtti.

Adnan İğnebekçili sözlerine şöyle devam etti:

“Son birkaç senedir ekonomideki olumlu gelişmelere paralel olarak, ciddi toparlanma ve gelişme sürecine giren Türk inşaat sektörü 2007 yılında da büyümesini sürdürdü. Diğer taraftan, 2007 yılının ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre Belediyeler tarafından Yapı Ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümünde yüzde 0,2 oranında düşüş gerçekleşirken, bina sayısında yüzde 11,4 düşüş, değerinde yüzde 10,0 artış, daire sayısında ise yüzde 4,3 düşüş oldu. Bu gelişmeler sektörün geleceği yönünden konut sektöründe yeniden bir daralmanın yaşanacağının ilk işaretleri olarak görülebilir. 2008 yılında, Türk ekonomisinin giderek derinliğini artıran global krizden daha güçlü etkilenmesi, ve ekonominin son 5 yıldır gösterdiği yüksek büyüme hızının yavaşlayarak, artan enerji maliyetlerinin de etkisi ile, yüksek enflasyon/düşük büyüme sarmalına girmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu durumda inşaat sektörünün de 2007 yılı performansının gerisine düşmesi sonucunda yapı malzemelerinde yurt içi talebin daralması, rekabet ortamının daha da kötüleşmesi beklenmektedir. Global pazarlarda ve Türk ekonomisinde artan belirsizlik ve kırılganlık ortamının 2008 yılından itibaren kendini daha kuvvetle hissettirmesi ve kriz ortamının sektörümüze de yansıması kaçınılmaz görünüyor. Bu nedenledir ki, geçen 4 yıllık hızlı büyümenin ardından, önümüzdeki 2-3 yılın sektörümüz açısından oldukça çetin geçeceğini söyleyebiliriz.”

YÜF yeni dönem yönetim kurulu

Adnan İğnebekçili / TÇMB (Başkan), Dr. Ayhan Paksoy / THBB (Başkan vekili), Cüneyt Ertuğrul / AGÜB (Sayman üye), Selçuk Ertuğ (KİSAD), Köksal Anadol (TPB), Volkan Ardaç (KÜB), Mustafa Güçlü (THBB)

YÜF

Yapı ürünleri sektörünün rekabet gücünün artırılarak uluslararası ekonomik sistemde etkinliğinin artırılması hedefiyle 2005 yılında kurulan YÜF (Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu) bünyesinde halen altı birlik bulunuyor:

AGUB (Agrega Üreticileri Birliği), KÜB (Beton Katkı Üreticileri Birliği), KİSAD (Kireç Sanayicileri Derneği), TÇMB (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği), THBB (Türkiye Hazır Beton Birliği) ve TPB (Türkiye Prefabrik Birliği).

YÜF hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-urunleri-ureticileri-federasyonu-4-genel-kurulu-yapildi_60223.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!