Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapısını Güçlendirmeyene 10 Bin Lira Ceza Geliyor

İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki KHK’de Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, Bayındırlık Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre, kanundaki sorumlulukları yerine getirmeyen, bunlara aykırı davranan yapı veya parsel sahibine, harita, plan, etüt ve proje müelliflerine, fenni mesullere, yapı

Milliyet Gazetesi
Yapısını Güçlendirmeyene 10 Bin Lira Ceza Geliyor

İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki KHK’de Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, Bayındırlık Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarıya göre, kanundaki sorumlulukları yerine getirmeyen, bunlara aykırı davranan yapı veya parsel sahibine, harita, plan, etüt ve proje müelliflerine, fenni mesullere, yapı müteahhidine, şantiye şefine, ilgisine göre ayrı ayrı olmak üzere 2 bin TL para cezası verilecek. Bu fiillerin çevre ve sağlık şartlarına aykırı olması halinde 4 bin TL, can ve mal emniyetini tehdit etmesi halinde 6 bin TL para cezası kesilecek.

Müteahhidin, yapım işlerinden doğan vergi ve sigorta primi borçlarını ödememesi, diğer sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda, bakanlık, yetki belgesini 1 yıldan az olmamak üzere iptal edecek. Fenni mesuller; yapıda yetki belgesi olmayan usta çalıştırılmasını, şantiye şefi bulundurulmadan yapım işinin sürdürülmesini, yapının mevzuata aykırı yapılmasını veya istifalarını, 3 iş günü içinde ilgili idareye yazılı olarak ihbar edecek. Para cezaları, mevzuata aykırı yapının sınıfı ve grubuna göre, yapı maliyetinin yüzde 4 ile yüzde 25’i arasında olacak.

Tasarı, müteahhitlerin yapım işlerine ait vergi ve sigorta bedellerini ödememesi nedeniyle yapı kullanma izin belgesi düzenlenemediği için mağdur olan yapı sahiplerinin bu mağduriyetini gideriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapisini-guclendirmeyene-10-bin-lira-ceza-geliyor_69593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!