Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yassıada ve Sivriada Satışa Çıkarıldı..

İstanbul Defterdarlığı, hazine arazilerinin satışı kapsamında Yassıada ve Sivriada'nın da satışa çıkarıldığını açıkladı. İstanbul Defterdar

İBB
Yassıada ve Sivriada Satışa Çıkarıldı..

b>İstanbul Defterdarlığı, hazine arazilerinin satışı kapsamında Yassıada ve Sivriada'nın da satışa çıkarıldığını açıkladı.

İstanbul Defterdarı Kadir Boy, özel sektörden bu iki ada için proje beklediklerini söyledi. Boy, "şu an Sivriada bomboş duruyor. Yassıada ise işe yaramıyor. Bu adalar için en iyi gelir getiren, çevreye en az zarar veren yatırım formülü hangisiyse ona karar vermek lazım. Özel sektör gerekirse yabancı ortaklı konsorsiyumla buralara talip olsun, değerlendirelim" dedi.

İstanbul'da boş olan hazine arazileri ve yapılaşmanın olduğu arazilerin satışının yapılacağını belirten Kadir Boy, ayrıca turizme sürekli gelir getirecek Vahdettin Köşkü, Sait Halim Paşa yalısı, Zafer Köşkü ve Adalar'daki hazine binaları gibi tarihi yapıların da tarihsel özelliği bozulmadan kiralanabileceğini kaydetti. Maliye Bakanlığı'na ait arazilerin imar durumunda değişiklik yapılması halinde satışlarından 600 trilyon lira gelir elde edilebileceğini vurgulayan İstanbul Defterdarı, İstanbul'da en yüksek gelir getirecek 40 hazine arazisinin dökümünü çıkarttıklarını söyledi.

İstanbul Defterdarlığı'nın maliye Bakanlığı'na sunduğu öneri paketi içinde Mecidiyeköy-Büyükdere, Ümraniye-Yukarı Dudullu ve Ömerli Beldesi, Bahçelievler-Yenibosna, Pendik-Kurtköy, Tuzla-Orhanlı, Kartal-Soğanlık, Yenimahalle, Çavuşoğlu ve Kordonboyu, Kağıthane Sanayi Mahallesi, Beyoğlu-Hacıahmet, Eyüp-Davutpaşa, Sarıyer-İstinye-Büyükdere ile Maltepe ve Bağlarbaşı'ndaki araziler değeri en yüksek arsalar arasında yeralıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yassiada-ve-sivriada-satisa-cikarildi-_3615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!