Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni ‘Cargill Yasası’ ile Tarlaya Santral Olabilecek

AKP’nin başta Cargill firması olmak üzere tarım arazileri üzerine kurulan sanayi tesislerine af getiren yasa teklifinin aynı zamanda tarım arazileri ve meralar için yeni bir tehlike daha barındırdığı ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi/Saliha ÇOLAK
Yeni ‘Cargill Yasası’ ile Tarlaya Santral Olabilecek

KP’nin başta Cargill firması olmak üzere tarım arazileri üzerine kurulan sanayi tesislerine af getiren yasa teklifinin aynı zamanda tarım arazileri ve meralar için yeni bir tehlike daha barındırdığı ortaya çıktı.

Önceki gün Genel Kurul’da görüşülerek kabul edilen AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu’nun teklifi ile, tarım arazileri ve meralar üzerine enerji santralı kurulması yasağı kaldırılıyor.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Antalya’da Tarım İl Müdürlüğü’nün olumsuz görüş bildirmesine rağmen inşaatı süren bir doğalgaz çevrim santralinin Cargill yasasıyla birlikte “yasal” hale getirileceğini bildirdi. Tarım İl Müdürlüğü’nün, merkez ilçeye bağlı, Karataş ve Aşağıoba köyleri sınırları içinde bulunan sahada doğalgaz çevrim santralı kurulamayacağı yolunda görüş bildirdiğini aktaran Çöllü, yapının mühürlenmesine rağmen inşaatın sürdüğünü bildirdi.

Çöllü, yeni yasayla, tarım arazilerine kurulan sanayi tesislerine af getirilirken aynı zamanda bundan sonra tarım arazileri ve meralara enerji santralı kurulmasının yolunun açıldığını aktardı.

Çöllü, Antalya’daki firmanın organize sanayi bölgesinde bir arazide tesis kurmak yerine “kârlılık” kaygısıyla tarım arazisi ve mera olan geniş bir alanı santral alanına çevirdiğini kaydetti. Çöllü, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’e, Meclis’in neden bu tür hukuksuzlukları örtmeye çalıştığını sordu. Çöllü, “Bir yandan kaçak inşaat sürerken, bir yandan da TBMM’de buna ilişkin bir kanun çıkması tesadüf müdür?” sorusunu yönelttiği Eker’den yanıt alamadı. Bakan Eker, Tarım İl Müdürlüğü’nün karar yetkisi olduğunu aktardı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-cargill-yasasi-ile-tarlaya-santral-olabilecek_60591.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!