Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Konut Fiyatları Arttı, Ankara İkinci El Konut Satışında İlk Sırada

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'ndeki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2011 Ağustos ayı raporu yayınlandı. Ağustos ayında ikinci el konut satış fiyat artışında lider Ankara oldu, yeni konut

yapi.com.tr / AA
Yeni Konut Fiyatları Arttı, Ankara İkinci El Konut Satışında İlk Sırada

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'ndeki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2011 Ağustos ayı raporu yayınlandı. Reidin.com - GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Ağustos 2011 raporuna göre ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,82 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,66 oranında artış gerçekleşti. Ağustos ayında satış fiyatları bir önceki aya göre, 1+1 daire tipinde yüzde 1,00 oranında azaldı; 2+1 daire tipinde yüzde 1,33; 3+1 daire tipinde yüzde 0,92 oranında arttı, 4+1 daire tipinde değişmedi.
    
Ankara, ağustosta bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 0,95'lik değer artışıyla, ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönem içinde ikinci el konut satış fiyatları İzmir'de yüzde 0,93, Kocaeli'de ise yüzde 0,85, İstanbul'da yüzde 0,62, Adana'da yüzde 0,15, Antalya'da yüzde 0,08 oranında arttı. Bursa'da yüzde 0,02 oranında azaldı.
    
GYODER Başkanı Işık Gökkaya, inşaat maliyetlerindeki artışın markalı konut fiyatlarına aynı oranda yansımadığını ancak, mevsimsel etkiler ve ekonomiyi soğutma önlemlerine rağmen, yeni konut fiyat endeksinde temmuzdan sonra ağustos ayında da yaşanan artışın markalı konut fiyatlarında yükselişin artık başladığını gösterdiğini kaydetti. Gökkaya, ''Önümüzdeki dönemde, inşaat maliyetlerindeki yükselişe bağlı olarak markalı konut fiyatlarındaki bu artışın devam edeceğini öngörüyoruz'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-konut-fiyatlari-artti-ankara-ikinci-el-konut-satisinda-ilk-sirada_89065.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!