Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yenikapı'daki Çıkan Tarih İstasyonlarda Sergilenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul İl Başkanlığı'nda raylı sistem projeleri hakkında bilgi verdi. Balcıoğlu, Yenikapı'daki çalışmalar esnasında çıkan tarihi eserlerin bir kısmını istasyonlarda sergileyeceklerini belirtti.

yapi.com.tr
Yenikapı'daki Çıkan Tarih İstasyonlarda Sergilenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul İl Başkanlığı'nda Raylı Sistem Projeleri hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda TEKDER istişare kurulu üyesi olan Balcıoğlu hazırladığı sunumda İstanbul'daki mevcut raylı sistemleri yatırımlarını ve 10 yıllık projeksiyonda yapılacak raylı sistemler projelerine değindi.

13,6 milyonluk nüfusun günde 24 milyon araç hareketine sebep olduğunun altını çizen Balcıoğlu, "Bir de bunun üzerine her gün 400 aracın trafiğe katıldığı" bilgisini verdi. 2004 yılında günlük 11 milyon yolculuk yapılırken 2012 yılında bu sayının 24 milyona çıktığını belirtti. İki kıtayı birbirine bağlayan şehirde günde yaklaşık 1,1 milyon kıtalar arası insan geçişi olduğunun da altını çizdi.

İstanbul ulaşımına çözüm üretmek için raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, 2012 yılındaki raylı sistem ağının İstanbul'un ulaşımındaki toplam payının % 13'ten 2016 yılında % 31,1'e çıkacağını belirtti.

Tarihi Eserler İstasyonlarda Sergilenecek

Balcıoğlu, Yenikapı'daki çalışmalar esnasında çıkan tarihi eserlerin bir kısmını istasyonlarda sergileyeceklerini belirtti.

Vinç Sökülmek Üzereyken Devrildi

TEKDER İstanbul İl Başkanlığı Seminer salonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Balcıoğlu, Yenikapı'da geçtiğimiz günlerde yaşanan vinç kazası ile ilgili bir soruya da yanıt verdi. Yanal kuvvetlerin etkisi ile devrilme riski bulunduğu fark edilen vinç ve çevresinin boşaltılarak emniyete alındığını belirten Dursun Balcıoğlu, vinci demonte edecek yetkilinin gelmek üzereyken vincin devrildiğini belirtti. Her hangi bir can kaybı yaşanmamasında alınan emniyet tedbirlerinin büyük rolü olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenikapidaki-cikan-tarih-istasyonlarda-sergilenecek_108588.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!