Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil Vagon, 4 İlde 80 Öğretmene Ulaştı

Bölgesel Çevre Merkezi (REC), Millî Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ve BOSCH Ev Aletleri’nin desteği ile gerçekleştirilen Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi kapsamında yola çıkan Yeşil Vagon, Malatya, Elazığ, Muş, Van ilerine uğrayarak 2008 yılı rotasını tamamladı. Yeşil Vagon’da eğitim gören toplam 80 öğretmen,

yapi.com.tr
Yeşil Vagon, 4 İlde 80 Öğretmene Ulaştı

Bölgesel Çevre Merkezi (REC), Millî Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ve  BOSCH Ev Aletleri’nin desteği ile gerçekleştirilen Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi kapsamında yola çıkan Yeşil Vagon, Malatya, Elazığ, Muş, Van ilerine uğrayarak 2008 yılı rotasını tamamladı. Yeşil Vagon’da eğitim gören toplam 80 öğretmen, aldıkları Yeşil Kutu eğitimlerini 1600 öğretmene daha aktarmayı hedefliyor. Yeşil Kutu eğitimleri, bu öğretmenler aracılığıyla yaklaşık 150.000 adet öğrenciye ulaşmayı amaçlıyor.

25 Nisan’da İstanbul Haydarpaşa Garı’ndan yola çıkan Yeşil Vagon, 2008 yılı rotasını tamamladı. Malatya, Elazığ, Muş ve Van’da birer hafta süreyle konaklayan Yeşil Vagon, bölgedeki öğretmenleri ağırlayarak, onlara Yeşil Kutu eğitimlerinin nasıl uygulanacağını aktardı.

Yeşil Kutu ile çocuklarımız çevre duyarlı vatandaşlar olarak yetişiyor

Yeşil Kutu, öğrencilerin çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilgilerini ve farkındalıklarını artırmalarına yardımcı olacak çok yönlü bir eğitim seti. Proje kapsamında Yeşil Kutu’yu nasıl kullanacakları konusunda eğitilen öğretmenler, daha sonra, gelecek nesillerin çevreye duyarlı vatandaşlar olarak yetiştirilmesi amacıyla 10-14 yaş grubundaki ilköğretim öğrencilerine ulaşarak eğitim veriyorlar. Öğretmenler, 4 ildeki sabit eğitim noktalarında veya proje kapsamında Yeşil Vagon’a dönüştürülen T.C.D.D. Konferans Vagonu’nun duracağı 8 ilde Yeşil Kutu’nun eğitim programlarında ne şekilde kullanılacağı konusunda eğitiliyorlar. 2008 yılı için öngörülen Malatya, Elazığ, Muş, Van’daki eğitimlerini tamamlayan Yeşil Vagon, 10 Nisan 2009’da yeniden yola çıkacak ve Yozgat, Niğde, Mersin ve Adana illerinde öğretmenlerle buluşacak.

2008 yılı Yeşil Kutu sabit eğitimlerine ise yine Eylül ayında Çanakkale ve Erzurum da başlanacak.

Çevreciliği özümsetmeye dönük program

Yeşil Kutu, kapsadığı konulara ilişkin olarak öğrencileri birer bilgi deposu haline çevirmek yerine temel bazı değerlerin ve davranış biçimlerinin gelişmesini sağlayacak biçimde tasarlandı. Bu nedenle de ders programında ayrı bir ders olarak yer almıyor. Yeşil Kutu, eğitimcilerin var olan her derste çevreyle ilgili bir bağlantı kurmalarını sağlayıp öğrencileriyle karşılıklı olarak çözümler geliştirmelerine yardımcı oluyor. Proje kapsamında 2008 ve 2009 senelerinde toplam 6.000 adet Yeşil Kutu üretilmesi, 5.600 öğretmene eğitim verilmesi ve 600 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-vagon-4-ilde-80-ogretmene-ulasti_62540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!