Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeterli Başvuru Sayısına Erişilmemesi Durumunda Proje, İptal Edilecek

TOKİ-Bala Belediyesi işbirliğiyle Ankara'nın Bala ilçesinde yapılacak toplam 168 adet konut için yeterli başvuru sayısına erişilmemesi durumunda projenin, iptal edilerek Yatırım Programı'ndan çıkartılacağı bildirildi.

yapi.com.tr / AA
Yeterli Başvuru Sayısına Erişilmemesi Durumunda Proje, İptal Edilecek

TOKİ-Bala Belediyesi işbirliğiyle Ankara'nın Bala ilçesinde yapılacak toplam 168 adet konut için yeterli başvuru sayısına erişilmemesi durumunda projenin, iptal edilerek Yatırım Programı'ndan çıkartılacağı bildirildi.

TOKİ'den yapılan açıklamada, 7 Ekimde, çeşitli basın organlarında da yer alan, Bala ilçesinde, talep örgütlenmesi modeliyle geliştirilmesi planlanan konutlara yapılan başvuruya ilişkin haberler üzerine yazılı açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, TOKİ- Bala Belediyesi işbirliğiyle Talep Örgütlenmesi modeli çerçevesinde geliştirilmesi planlanan Ankara-Bala Belediye Projesi kapsamında, B1 tipi 2+1 84.40 metrekare 120 adet konut ve C1 tipi 3+1 119.60 metrekare 48 adet konut olmak üzere toplam 168 adet konut bulunduğu anımsatıldı.

Talep Örgütlenmesi modelinde TOKİ ile belediyeler işbirliği çerçevesinde geliştirilen diğer projeler kapsamında olduğu gibi, Bala Belediyesinin başvurusu üzerine, konut yapımı için yeterli talebin olup olmadığını tespit etmesi amacıyla, Belediye tarafından başvuru sahiplerine tahmini fiyatlarla başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi belgesi imzalattırıldığı ve başvuru sahiplerinden başvuru bedeli alındığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Anılan model çerçevesinde, gerçekleştirilmesi planlanan Bala Belediye Projesi kapsamında konut yapımı için yeterli talebin olup olmadığını tespit etmek amacıyla, başvuru sahiplerine 27 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında başvuru bedeli yatırmaları için süre verilmiştir. Bala Belediyesinin konut yapımı için yeterli talebi toplayamaması ve takiben Belediyenin de talebi üzerine, yeterli talebin toplanabilmesi amacıyla önce 9 Eylül daha sonra da 7 Ekime kadar ek başvuru süresi verildi. 7 Ekim itibarıyla 17 adet başvuru alınmış olup, halen yeterli başvuru sayısına erişilememesi sebebiyle Bala Belediyesi İdaremizden ek süre talep etmektedir.

Verilen süreler içinde konut yapımı için yeterli talebin toplanıp toplanamaması Belediyenin sorumluluğunda olup, yeterli başvuru sayısına erişilememesi durumunda proje, İdaremizce iptal edilerek Yatırım Programı'ndan çıkartılacaktır.''

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/yeterli-basvuru-sayisina-erisilmemesi-durumunda-proje-iptal-edilecek_89376.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!