Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yol Ortasına Bina Olur mu?

Bu da oldu. Ümraniye Belediyesi yol ortasına imar izni verdi. Ümraniyeliler şaşkınlık içinde. 5 yılda verdiği imar izinleriyle ‘Türkiye rekoru kırdık’ diye övünen Ümraniye Belediyesi, bu kez cadde üzerine verdiği imarla gündemde. İnkılap Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Kirazlı Sokak’ın köşesinde yapımı sürdürülen inşaat, anayolun 2 metre içine kadar

Evrensel Gazetesi



Bu da oldu. Ümraniye Belediyesi yol ortasına imar izni verdi. Ümraniyeliler şaşkınlık içinde. 5 yılda verdiği imar izinleriyle ‘Türkiye rekoru kırdık’ diye övünen Ümraniye Belediyesi, bu kez cadde üzerine verdiği imarla gündemde. İnkılap Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Kirazlı Sokak’ın köşesinde yapımı sürdürülen inşaat, anayolun 2 metre içine kadar girmiş durumda. Yolun ortasına kadar verilen imar iznine tepki gösteren mahalle sakinleri, inşaatın durdurulmasını istiyor. Cumhuriyet Caddesi üzerine böyle bir imar izni vererek kırılması zor bir rekora imza atan Ümraniye Belediyesi, keyfi uygulamalarıyla şaşırtmaya devam ediyor.

Başkan gelmiyor?

Yapımı süren inşaatın olduğu yerde toplanan mahalle sakinleri, verilen imara karşı çıkarak inşaatın bir an önce durdurulmasını istedi. Olay yerine gelen Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın ise mal sahibinin kanunen inşaat yapma hakkı olduğunu ancak belediyenin müdahale ederek inşaatı mühürleyebileceğini söyledi. Mahalleli ise mal sahibinin kanunen hakkı olabileceğini, ancak belediyenin nasıl böyle bir imar verdiğini anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti. Olay yerinde toplanan mahalleli, belediye başkanının niçin gelmediğini sordu. Meclis Üyesi Aydın, “Belediye başkanı niçin gelsin? Başkan yardımcısı var, yetkilisi var” diyerek belediye başkanını savundu.

Böyle rezalet olmaz

1976’tan beri Ümraniye’de oturduğunu belirten mahalle sakinlerinden Hasan Durmuş, “Ben de AKP’liyim ama böyle bir rezillik görmedim. Bunun gibi birçok keyfi imar verdikleri yer var. Birincisi Dört Minareli Camisi’nin yanında, ikincisi de burada. Millete yol lazım yolun ortasına imar değil! Yarın oy isteyecekler. Hangi yüzle?” diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın’ın, belediyenin müdahalesiyle inşaatın mühürleneceğini söylemesinin üzerinden bir hafta geçti. Ancak belediye müdahale etmedi. İnşaat sürüyor. Etrafı teneke saclarla çevrilen inşaatın akıbetinin ne olacağı henüz belli değil.

Ümraniye talan ediliyor

İnkılap Mahallesi Muhtarı Fuat Korkmaz: Verilen imar izni neredeyse Cumhuriyet Caddesi’nin ortasına kadar uzanıyor. Üstelik hafriyat çalışmaları da başlatıldı. Şaşkınlık içindeyim; böyle bir durumda tapulu arazi, mülk sahibi mağdur edilmeden kamu adına kullanılan kısma kadar istimlak edilmeliydi. Bölgenin yol olarak tescillenmesi gerekir. Ümraniye belediye başkanı verdiği sözü tuttu. Ümraniye’yi talan etmeye devam ediyor. Bu imar verilirken başkan ve bu işin yetkilileri bu imarı görmediler mi? Belediye Ümraniye’nin birçok yerini bu şekilde talan ettiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yol-ortasina-bina-olur-mu_66604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!